Studiu guvernamental: Suplimentele nutritive din SUA contin contaminanti

5

Aproape toate suplimentele nutritive naturale, pe baza de ierburi, testate de o institutie guvernamentala americana s-au dovedit a avea urme de metal si alte substante contaminante, unele aflate peste nivelul prevazut de lege, investigatorii descoperind totodata ca unii dintre producatorii de suplimente au facut afirmatii ilegale cum ca produsele lor pot lecui cancerul si alte boli.

Nivelul metalelor grele – printre care mercur, cadmiu si arsenic – desoperite in suplimentele nutritive naturale de catre US Government Accountability Office nu depasesc limita de la care incepe pericolul pentru organism, plus ca acestea se gasesc de regula in sol si plante, insa 16 dintre cele 40 de produse testate ar contine resturi de pesticide al caror nivel depaseste pragul legal, scrie New York Times. In plus, in cazul unora dintre substante, guvernul american nu a stabilit niveluri de permisivitate din cauza cercetarilor insuficiente.

Pe de alta parte, investigatorii au descoperit ca 9 dintre produsele supuse examinarii au fost promovate in mod ilegal in ceea ce priveste eficienta lor. Printre ele se numara un produs cu ginkgo biloba care promite sa trateze boala Alzheimer, unul cu ginseng care ar preveni diabetul si cancerul sau un supliment cu usturoi in compozitie cu care consumatorii sunt indemnati sa inlocuiasca medicamentele pentru tensiunea arteriala.

Raportul institutiei americane, prezentat miercuri in fata Senatului din SUA, vine cu doua saptamani inainte de dezbaterea pe marginea legii privind siguranta alimentara programata de Congresul american, despre care se spune ca va spori substantial autoritatea guvernamentala asupra producatorilor din industria alimentara. Cu toate acestea, nu se stie in ce masura ii va afecta legea pe producatorii de suplimente nutritive, ceea ce a starnit eforturi puternice de lobby.

Foto: Flickr/Neeta Lind

Tags:5 comentarii

  1. Pe cand o verificare la sange si in Romania, a tuturor pastilelor miraculoase si a device-urilor pseudostiintifice, multe dintre ele deja interzise in vest?

  2. CARE suplimente? esential, pentru o informatie corecta si de calitate. Un astfel de articol face in mod indirect jocul producatorilor de farmaceutice, care ne vor pe toti indopati cu medicamente. Dormiti linistiti, mancati salam si sarmale si mai luati un colebil, ca viata e frumoasa!

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se taie in carne vie, dar… “peste doua luni va fi mai rau”, se vor mari si taxele/ NI SE VORBESTE OFICIAL DESPRE RAZBOI SI DESPRE RESTRANGEREA DREPTURILOR CIVILE. Ticalosia invocarii art. 53 din Constitutie/

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger