Studiu: Fructele și legumele ecologice conțin mai mulți antioxidanți

0

Fructele, legumele și cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanți și un nivel mai scăzut de pesticide decât produsele crescute convențional, arată o analiză extinsă a studiilor care s-au făcut până acum pe această temă.

 

2679877988_4a231a44be_z

Culturile organice conțin cu 17% mai mulți antioxidanți decât culturile crescute convențional. “Studiul arată foarte clar că modalitatea în care creștem mâncarea are un impact”, spune Carlo Leifert, profesor de agricultură ecologică la Newcastle University din Anglia care a coordonat cercetarea. “Dacă cumperi fructe și legume organice poți fi sigur că ai, în medie, mai mulți antioxidanți la același nivel de calorii”, a adăugat el.

Rezultatele contrazic o analiză similară publicată în urmă cu doi ani de cercetătorii de la Stanford care au descoperit că există doar diferențe minore în ce privește conținutul nutritional între mâncarea organică și cea convențională.

În orice caz, noul studiu nu susține că a mânca organic duce la o sănătate mai bună, dar alte studii au arătat că antioxidanții scad riscul de cancer și alte afecțiuni.

Sursa: Time

Puteți citi și:

 Agricultura organică vs. agricultura convențională – care e mai profitabilă pentru fermierii din UE?

Agricultura ecologică se face pe mai puțin de 2% din suprafața agricolă din România. Media europeană este de aproape 6%

Niciun retailer din România nu vinde fructe și legume ecologice din producția autohtonă

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger