Studiu: Femeilor li se recomandă să renunțe la sutien

1

După 15 ani, cât au lucrat la studiu, niște cercetători francezi au ajuns la concluzia că sutienele fac mai mult rău decât bine purtătoarelor. Nu știm cum au arătat experimentele și evaluările din cadrul cercetării, dar știm că brasierele nu reduc durerile de spate, așa cum s-a sugerat, ba chiar grăbesc ”lăsarea” sânilor.

 

Dismissed workers of Triumph International Philippines throw bras in the air during a demonstration in front of the Department of Labour and Employment in Manila

 

Studiul a fost realizat de specialiștii Universității din Besançon, iar la finalizarea sa, concluziile contrazic înțelepciunea populară, arătând că ”sutienele sunt o falsă necesitate,” după cum spune Jean-Denis Rouillon, profesor la universitate. ”Din punct de vedere medical, fiziologic și anatomic, sânii nu au nimic de câștigat dacă sfidăm gravitația. Dimpotrivă, fără sutien se lasă mult mai ușor,” spune cercetătorul, citat de France Info.

Munca echipei pare să fi fost însă o delectare pentru specialiști în cei 15 ani, atâta vreme cât mare parte din munca lor a constat în măsurarea sânilor. Folosind o ruletă și un compas de măsurare, cercetătorii au contabilizat măsurile sânilor pentru 130 de femei și au descoperit că sutienele nu ameliorează durerile de spate, așa cum se credea, și nici nu ajută la păstrarea fermității sânilor. Vestea tristă este că purtarea sutienului dăunează chiar sânilor, făcându-i ”să se lase”. ”Există multe beneficii dacă refuzi să mai porți sutien: respir mult mai ușor și nici nu mă mai doare atât de tare spatele,” a declarat pentru France Info una dintre participantele la cercetare, o tânără de 28 de ani care, în ultimii doi ani, a renunțat la sutien.

Sursa: The Local

Foto: WSJ

 


Un comentariu

  1. Pingback: Le a melltartóval!- javasolja egy új kutatás » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger