Studiu: Femeile se distrează mai puțin decât bărbații

0

Dacă e să ne încredem în rezultatele unei noi cercetări, realizate de Pew Research Center, bărbații petrec mai mult timp decât femeile pentru activități distractive, cum ar fi sportul sau pur și simplu urmărirea emisiunilor TV. Puteți, desigur, contrazice concluziile prin exemple personale sau prin diferențe culturale.

womenfun

Bărbații petrec, în medie, 34,7 ore pe săptămână uitându-se la TV, jucându-se jocuri video sau de societate, mergând la evenimente sportive sau practicând ei însuși sporturi – cu alte cuvinte, dedicându-se unor activități recreative. Într-o săptămână, femeile petrec, arată studiul, 29 de ore de activități legate de distracție și divertisment.

Realizat în Statele Unite, în intervalul 2003-2010, studiul mai arată că, deși femeile muncesc cu circa 10 ore / săptămână mai puțin decât bărbații, ele compensează prin muncile domestice, având grijă de copii, gătind, făcând curățenie ș.a.m.d. Prin urmare, timpul de lucru pentru femei și bărbați este foarte echilibrat, aceștia din urmă petrecând 45,6 ore / săptămână, în timp ce femeile muncesc circa 45,2 ore / săptămână.

În ceea ce privește familiile, diferența de timp alocată distracției se păstrează între cele două genuri, însă este redusă cu aproape 50%. Astfel, tații care au serviciu petrec circa 28 de ore săptămânal dedicându-se activităților recreative, în vreme ce mamele au un timp mediu de relaxare de 25 de ore. În această stituație, autori studiului remarcă faptul că, în cazul femeilor care au copii, timpul liber este adesea fragmentat, intervențiile copiilor și nevoia de reacție a acestora fiind factori care determină un interval mai scăzut alocat distracției în rândul femeilor.

Mai multe diferențe legate de cum își petrec timpul femeile, respectiv bărbații, puteți găsi aici

Sursa: Pew Social Trends

Foto: Womantalklive.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger