Studiu: Femeile bogate fac sex mai bun

1

Factorii socioeconomici influențează direct satisfacția sexuală, sugerează primul studiu național din Spania privind sănătatea sexuală, citat de The Daily Beast. În 2009, cercetătorii de la Agenția pentru Sănătate Publică din Barcelona au realizat interviuri în profunzime în locuințele a aproape 10.000 de subiecți și, după ce au analizat informațiile, au ajuns la concluzina că, la fel ca în multe alte aspecte ale vieții, e mai bine să fii bogat când vine vorba de sex.

Oamenii cu un statut socioeconomic scăzut susțin că sunt mai puțin satisfăcuți sexual, spun oamenii de știință spanioli, iar femeile par să fie cel mai mult influențate de acești factori. Analiza a împărțit răspunsurile în funcție de nivelul de educație al participanților și a luat în calcul dacă aceștia au crescut într-o țară dezvoltată sau în curs de dezvoltare. Aproape 93% dintre femeile cu educație universitară au spus că sunt satisfăcute în general de viața lor sexuală, în timp ce doar aproape 82% dintre cele care aveau mai puțin decât educația primară au spus același lucru. Deși ambele grupuri reflectă niveluri ridicate de satisfacție, diferența este semnificativă.

Diferența se lărgește însă când vine vorba de contracepție: 62,01% dintre femeile mai puțin educate folosiseră contracepția în ultimul an, procentul sărind de 81% în cazul celor cu studii universitare; 78,5% dintre femeile din țări dezvoltate, respectiv 67,06% din cele provenite din țări în curs de dezvoltare au spus că folosesc contracepția. Deși aceasta nu pare să fie asociată cu un nivel mai mare de plăcere sexuală, pentru mulți oameni, mai ales pentru femei, măsurile anticoncepționale fac din sex o experiență mai puțin stresantă și mai plăcută, pentru că le scade îngrijorarea privind sarcinile și bolile cu transmitere sexuală. Autorii studiului susțin că din moment ce femeile cu un statut socioeconomic mai ridicat apelează mai des la contracepție, asta ar putea indica că sunt mai conștiente de propriile lor nevoi și au o capacitate sporită în a-și dezvolta sexualitatea cu un nivel mai mare de control.

Un alt factor care a fost luat în calcul a fost nivelul de stres din viața participantelor. O femeie cu educație minimă, cu un job prost plătit și cu o familie numeroasă de întreținut se confruntă cu un nivel ridicat de stres în comparație cu o femeie foarte educată, cu o familie mai restrânsă și cu un serviciu mai bine plătit, asupra căruia are un control mai mare. Stresul poate avea un efect puternic asupra satisfacției sexuale; oamenii stresați au tendința să producă o cantitate mai mare de cortizol, un hormon care, atunci când ajunge la niveluri ridicate, poate diminua libidoul. Ca o concluzie, un statut socioeconomic ridicat permite anumite privilegii și protecții ce pot asigura o viață sexuală mai satisfăcută, deși toată lumea ar trebui să se poată bucura de plăcerile sexului.

 

Puteți citi și:

Săracii și bogații au toxine diferite în corp


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger