Studiu: Democraţia globală, în cel mai mare pericol din ultimii 25 de ani

3

Democraţia globală se află într-un pericol mai mare decât a fost vreodată în ultimii 25 de ani, susţine un raport Freedom House. Organizaţia spune că 61 de ţări au regresat la capitolul democraţie şi doar 33 au făcut progrese, scrie The Guardian. Mai mult, printre primele se numără state ca Rusia, Egipt, Thailanda, Nigeria sau Turcia, puteri globale sau regionale despre care raportul spune că oferă exemple negative.

 

 

Rezultatele pot părea surprinzătoare în contextul în care 2014 a fost declarat un an record pentru democraţie, înregistrându-se cea mai mare prezenţă la vot, la nivel naţional, din istoria omenirii. O democraţie sănătoasă, însă, nu se traduce întotdeauna prin organizarea de alegeri. “Acceptarea democraţiei ca formă de guvernare dominantă la nivel global şi a unui sistem internaţional clădit pe idealuri democratice sunt mai ameninţate decât au fost vreodată în ultimii 25 de ani”, a spus Arch Puddington, vice-preşedinte pe partea de cercetare al Freedom House. “Până nu demult, regimurile autoritare au susţinut că respectă acordurile internaţionale şi au făcut promisiuni deşarte în ceea ce priveşte alegerile competitive şi drepturile omului”, a adăugat el. “Astăzi, aceste regimuri susţin superioritatea conducerii de către un singur partid şi încearcă să se ellibereze de constrângerile principiilor diplomatice fundamentale”.

Freedom House a mai precizat că femeile sunt ţinta numărul unu a represiunii şi că nivelurile de brutalitate sub regimurile autoritare au atins un prag record. Raportul susţine că aproape fiecare parte a lumii se confruntă cu ameninţări serioase la adresa libertăţii. Pentru 2014, Siria s-a clasat pe locul I la capitolul regres democratic, după ascensiunea Statului Islamic şi intensificarea violenţei dintre grupurile de rebeli şi forţele statului. La nivel general, de altfel, Orientul Mijlociu a cunoscut un declin în materie de libertate, în ciuda unei tendinţe de a se îndrepta spre alegeri competitive, vizibilă în ultimii 10 ani. Tunisia este singura ţară arabă care se îndreaptă într-o direcţie bună, susţine raportul. Europa, la rândul ei, prezintă semne de restrângere a libertăţii. În fruntea acestui trend se află Ungaria, care a început să se îndepărteze tot mai multe de standardele democratice în ultimii cinci ani.

Totodată, represiunea a devenit mai brutală şi mai larg răspândită. Tehnicile de control sunt mai agresive şi merg până la restrângerea libertăţii pe internet şi o monitorizare online tot mai intensă. Deşi, în mod tradiţional, presa liberă este ţinta de atac a regimurilor autoritare, raportul Freedom House evidenţiază restricţii aplicate unor site-uri care Youtube, ilustrând extinderea controlului.

Raportul poate fi consultat integral mai jos, iar aici puteţi accesa harta interactivă realizată de Freedom House pornind de la acest studiu.

[gview file=”https://www.totb.ro/wp-content/uploads/2015/02/01152015_FIW_2015_final.pdf”]

 

 


3 comentarii

 1. Hey ”Chicks” probable who post or write this Article forget to mention o very interesting Country , post to be some time a Free World Country but so far is not anymore , and is easy to think about a country we talk , a ”Fredoom Country” probable will take a long time for those ”Flocs” to wake-up from the brain washed they is used all ways .

 2. vorbim de manipulare si tocmai la acest articol – Romania si Ungaria sunt colorate diferit … desi in harta originala transmisa de Freedom House este aceeasi culoare in toate statele europene..
  Va rog sa refaceti harta aia cu un crop mai bun din cea originala.. cu speranta ca a fost doar o eroare de “montaj”

  O zi buna

 3. Vorbim de astfel tot de ”Manipulare” stimate D-le ”Myid” ai atins un subiect delicat referitor la Tara noastra , avind in vedere ca dupa acea Lovitura de Stat din Anul 1989 , unele ”specimente” defapt foste scule murdare si corrupte ale fostului regim communist al lui Ceausescu care impreuna cu ajutorul ”unora din afara” si culmea culmelor tot acelasi blestemati care nea vindut la Russia dupa WW2 tot acestia au creat acea lovitura de Stat in Tara noastra , evident cu o propaganda iscusita defel ei au numito REVOLUTIE facind de astfel sa se creada in toata lumea ca vezi Doamne ,poporul Tarii noastre sa razvratit si a creat acea ”Revolutie din 89” evident marele ”FLOCK Mondial al lumii a crezut aceasta mare Gogoderie Inventata , si uite asa inca 25 de ani de stupiditate si mijloc de profit al unora sa instaurat la noi in Tara unde alti Capitalisi din toata lumea au inceput sa ne jumuleasca din nou si sa ne foloseasca pentru interesle lor , evident acuma sa speram ca noul Presedinte Johannis K va putea sa restabileasca din nou Patria noastra draga care de secole a fost persecutata de tot felul de elemente de peste tot , evident dintre cele mai nenorocite , Ne gindim acum in perioda de cind sa stabilit la putere acest nou Presedinte ca are de facut foarte importante decizii care de 100 si ceva de ani nimenea inca nu lea luat in folosul acestui popor DAC care are origini dintre cele mai nobile de pe aceasta Planeta si nu altii cum ar fi sa zicem de ex: poporul Roman care a fost un popor Barbar care a jefuit nenumarate ntii din lume si facind crime de nedescris si defapt creatorul Biserii Catholice care a fost deasemenea un mijloc de blestemati care asemenea aveau aceasi insusire si acuma sa revenim la ale noastre Oite , se stie si sa dovedit ca Vaticanul a fost una dintre cele mai interesate ca sa ne distruga a noastra Identitate si anume acea de DAC , ei bine acesti blestemati de la VATICAN atit si acei Viermi de Monarhi plus alte caractere interesate au facut pe Dracul in 4 ca sa ne schimbe numele Tarii noastre in Romania , ca si cum noi ne tragem din acel nenorociti de Barbari si criminali , ei bine inainte de 1900 au reusit si pina azi istoria noastra a fost modificata facind sa se creada in toata lumea ca noi vezi Doamne ne tragem din partea acestora ,
  Acum ca avem un nou Presedinte cred ca a sosit timpul ca istoria noastra sa aiba unele modfificari si minciuni in care Tara noastra azi se spune despre ea si mai ales desore al ei trecut care este unul dintre cele mai frumoase si glorioase de pe aceasta planeta care se numeste PAMINT .
  Deci acest nou Presedinte Johannis K ar trebuie sa intre in istoria neamului nostru facind sa iasa la lumina nistre adevaruri si sa se revina la ce am fost noi odata ,evident este o munca colosala care trebuie tenacitate mare.
  Un punct are de realizat ar fi sa trimita pe toate aceste elemente corrupte ,negative la canal cu ei nu importa cine sint ce au fost si ce culoare au chiar daca sunt Ciori cu rang de Rege ori Imparati .al doilea lucru ar fi sa termine cu toate aceste organizatii Internationale de blestemati cum ar fi Uniunea Europeana si Nato de exemplu , acestia doar ne utilizeaza pentru ale lor interese extrem de murdare si corrupte si care defel ne distruge Tara noastra si evident poporul nostru , alt lucru extrem de important ar fi ca sa dea peste BOT acelor interese straine si acelora blestemati dela Vatica ar fi sa schimbe numele Tarii noastre in numele ei adevarat si anume pe Drept care ar fi DACIA , deci aceste mari lucruri ar trrebuie realizate de acest presedinte ca el sa intre pe drept in Istoria Tarii noastre si anume DACIA , Dece anumite Tari Scandinavice sau ceva din West Europa sunt neutre in toate aspectele Internationale si o duc extrem de bine chiar trecind peste 2 Razboaie mondiale fara sa le aduca nici un prejudiciu rau , cred ca avenit si timpul Tarii noastre sa practice aceasta idee daca are un conducator serios si necorrupt la putere , deci acesta este telul suprem al Tarii noastre DACIA sa revina ce a fos odata in istorie si sa incepem sa reeducam aceasta mare massa de Oi prostite de de tot felul de educatii nesanatoase asa cum de fapt acuma se practica peste Oceaan cu spalatul creerului si cu Junk Food si o Medie extrem de corrupta .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger