Studiu: De ce bărbaţii preferă femeile cu posteriorul bombat

1

Oamenii de ştiinţă au dezlegat misterul preferinţei bărbaţilor pentru posterioare bombate: se pare că totul ţine de evoluţie şi vine din timpurile de început ale umanităţii. Ei au descoperit şi gradul ideal de curbare a unui posterior feminin, care îl face să fie perfect în ochii bărbaţilor: 45,5 grade (pornind de la baza spatelui în jos), scrie publicaţia The Daily Mail, care citează un studiu ştiinţific publicat în ediţia online a revistei Evolution and Human Behavior.

 

 

Posteriorul mai proeminent şi curbat la aproximativ 45 de grade se pare că a ajutat femeile, la începuturile umanităţii, să ducă la capăt mai multe sarcini, cu bine. Astfel, preferinţa bărbaţilor moderni pentru posterioare bombate denotă, de fapt, influenţa timpurilor preistorice, susţin autorii studiului citat. În fapt, cercetarea publicată combină două studii: primul a analizat anatomia coloanei vertebrale la femei, în special trăsătura fizică particulară a coloanei care poate influenţa curbarea posteriorului, iar al doilea studiu a analizat mai atent preferinţele bărbaţilor, puşi să aleagă, între imagini diverse, ce anume li se pare mai apetisant.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii testaţi au fost atraşi mai mult de posterioarele bombate la 45 de grade, curbura pornind din zona lombară. Cercetătorii susţin că această structură fizică ar fi ajutat femeile să poarte mai multe sarcini, fără probleme prea mari: le uşura deplasarea când erau însărcinate şi le permitea să poarte sarcini şi dacă erau mai în vârstă; de asemenea, ele prezentau un risc mai scăzut de leziuni la coloană. Bărbaţii le preferau pentru că le ofereau moştenitori mai mulţi, mai puternici şi pentru că şi ele supravieţuiau sarcinilor.

Totodată, au descoperit oamenii de ştiinţă, testând peste 200 de bărbaţi pentru partea a doua a cercetării, aceştia preferă curbura posteriorului pornită din coloană, indiferent de cât de mari sau de mici sunt fesele. Preferinţa bărbaţilor pentru acest tip de posterior feminin a evoluat în decursul a mii de ani şi nu va dispărea prea curând, au concluzionat autorii studiului.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Daily Mail

 

Puteţi citi şi:

Ştiinţa conchide: bărbaţii preferă femeile mai puţin machiate

Studiu: Femeile îi detectează pe bărbaţii atrăgători după miros


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger