Studiu: Consumul de peşte aduce viaţă mai lungă

0

Un studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Harvard School of Public Health arată că persoanele în vârstă de (şi peste) 65 de ani care consumă peşte în mod regulat trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult decât persoanele care nu includ peştele în dieta lor (sau, în general, fructele de mare). Studiul a fost publicat în revista Annals of Internal Medicine.

 

 

Persoanele care iau, din carnea de peşte sau fructe de mare, grăsimi de tip omega 3 au un risc de deces cu 27% mai scăzut şi un risc cu 35% mai mic (decât cei care nu consumă peşte) de a muri din cauza unor boli de inimă, susţine studiul celor de la Harvard. Cercetătorii au analizat informaţii adunate pe parcursul a 16 ani de la 2.700 de adulţi americani cu vârsta de sau peste 65 de ani. Niciunul dintre cei implicaţi în studiu nu a luat suplimente de ulei de peşte, pentru a nu influenţa rezultatele şi a permite cercetătorilor să vadă efectele modului de alimentaţie.

Cele mai bune surse de omega 3 sunt somonul, tonul, halibutul, sardinele, heringul şi macroul (dar nu sunt singurele). Cei care consumau aşa ceva în mod constant au prezentat o durată de viaţă cu 2,2 ani mai lungă (în medie) decât cei care aveau un nivel scăzut de omega 3 în sânge, dat fiind că nu consumau peşte. „Rezultatele studiului nostru susţin importanţa existenţei unui nivel adecvat de omega 3 în sânge, care generează o bună stare de sănătate la nivel cardiovascular. Totodată, ele arată că, şi dacă vine mai târziu, adică la vârsta a treia, o dietă bogată în omega 3 poate prelungi viaţa”, spune Dariush Mozaffarian, autor principal al studiului, care îndeamnă la un consum de carne de peşte (gras) măcar de două ori pe săptămână.

 

Sursa şi foto: Discovery News


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger