Studiu: Coloniștii de pe Marte vor muri în 68 de zile

0

Mars One este un proiect ambițios lansat de o companie olandeză care își propune să trimită oameni pe Marte în următorul deceniu și să construiască acolo o colonie. Cercetătorii de la Massachuses Institute of Technology le-au dat însă o veste proastă coloniștilor – ar începe să moară după 68 de zile pe Planeta Roşie.

 

mars

 

Principalele pericole la care se expun cei care vor să se îmbarce în călătoria pe Marte doar dus sunt: presiunea scăzută a aerului și riscul de explozie. Apoi, astronauții nu vor avea destulă mâncare. Potrivit planului misiunii Mars One, coloniștii vor muri de foame pe Planeta Roșie.

Unul dintre obiectivele misiunii este plantarea de culturi, dar cercetarea MIT arată că acest lucru va crea cantități enorme de oxigen care ar duce la un mediu foarte inflamabil, întrucât nu a fost inventată tehnologia care să țină sub control nivelul de oxigen pe o altă planetă.

De asemenea, umiditatea va fi în jur de 100%, ceea ce nu ar fi fatal pentru coloniști, dar cu siguranță foarte inconfortabil. O altă problemă e că cei care vor ajunge pe Marte vor avea nevoie de componente de schimb pentru modulele în care vor sta, iar durata de aproximativ nouă luni a unei călătorii de pe Pământ pe Marte va face foarte dificilă transportarea lor la timp.

Reprezentanții companiei care va coloniza planeta Marte spun că rezultatele studiului sunt incorecte și deși admit că nu au cea mai bună soluție, spun că ea este totuşu viabilă.

Sursa: Daily Mail

 

Puteţi citi şi:

Rai due: romanii care vor pe Marte

Peste 78.000 de oameni s-au inscris pentru a pleca definitiv pe Marte


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger