Studiu: Ciocolata ne face mai deștepți

0

Un motiv numai bun ca, înainte sau după ce citiți această știre, să dați o tură până la frigider sau până la magazin, să decupați tacticos câteva pătrățele de ciocolată: se pare că cei care consumă ciocolată o dată pe săptămână au o memorie mai bună și abilități mai bune de rezolvare a problemelor.

Potrivit noului studiu, ciocolata are un efect important asupra performanțelor cognitive. Cercetarea, derulată pe durata a cinci ani la University of South Australia, a analizat testele cognitive ale circa o mie de participanți, atât persoane care consumau ciocolată săptămânal, cât și persoane care nu consumau ciocolată.

Georgina Crichton, care a coordonat analiza datelor, a declarat în urma studiului că cei care au consumat constant ciocolată aveau rezultate mai bune la sarcinile cotidiene, cum ar fi ”să-și amintească numerele de telefon sau lista de cumpărături și să facă mai multe lucruri în același timp, cum ar fi să conducă și să vorbească simultan.”

Cu toate acestea, autorii studiului susțin că rezultatele nu sunt o sugestie ca oamenii să consume mai multă ciocolată pe durata unei săptămâni. Cel mai important este ca dieta să fie echilibrată.

Sursa: The Independent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger