Studiu: Cel mai mare număr de copii săraci înregistrat în ultimii 20 de ani în SUA

1

Deşi, de cele mai multe ori, sărăcia în rândul copiilor este asociată cu ţările în curs de dezvoltare, o nouă cercetare arată că Statele Unite, aflate pe locul întâi în topul cu cele mai puternice economii ale acestui moment, se confruntă cu o criză gravă în ceea ce priveşte numărul copiilor săraci.

 

hungry-girl-us640

 

Raportul, coordonat de medici pediatri, spune că sărăcia în rândul copiilor americani a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. În cifre, acest lucru se traduce prin faptul că 1 din 4 copii trăiesc în gospodării unde nu li se asigură necesarul de hrană, 7 milioane de copii (din cei 73,5 milioane de copii americani) nu au asigurare de sănătate, un copil este supus abuzului sau neglijenţei o dată la fiecare 47 de secunde, iar 1 din 3 copii este supraponderal sau obez. De asemenea, cinci copii mor zilnic ucişi de arme de foc, 1 copil din 5 suferă de tulburări psihice, iar inegalităţile pe criterii etnice continuă să afecteze drastic mulţi copii. Această criză s-a accentuat semnificativ în urma celei mai recente recesiuni economice.

Acelaşi raport identifică zece priorităţi imediate pe care autorităţile ar trebui să le ia în considerare în realizarea unor politici care să contracareze aceste probleme. Acest decalog include, printre altele, impunerea unui obiectiv naţional de eliminare a sărăciei în rândul copiilor, reducerea la jumătate până în 2018 a abuzurilor la adresa copiilor, suplimentarea finanţărilor pentru cercetarea pediatrică, investiţii în programe de nutriţie pentru copii, extinderea sistemului de asigurări medicale pentru copii, impunerea unui “cazier” pentru fiecare armă de foc comercializată, creterea numărului de servicii pentru sănătate mintală.

Sursa: LA Times

 

Puteţi citi şi:

FOTOREPORTAJ Săraca România

Cei mai bogaţi 1% din oameni deţin aproape jumătate din avuţia globală


Un comentariu

  1. Ce pacaleala amarnica despre aceasta America , vedem ca in ultimii 30 de ani da mai mult indarat decit inainte , nebunia unora ,avarismul altora duce aceasta natie la pieire cit de curind daca nu se vor face nice schimbari diametrale la puterea americii , pentru asta este nevoe ca si oriunde de o mare UNIRE si nu Covards pentru a avansa si a cistiga acest lucru .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger