Studiu: Anumite genuri de muzică fac mâncarea să ne pară mai gustoasă

0

Dacă mâncaţi un mousse de ciocolată, ar fi bine să faceţi asta în timp ce ascultaţi o arie interpretată de Luciano Pavarotti, pentru că se pare că vocea lui va face acest desert să vi se pară şi mai gustos. Dacă luaţi o gustare alcătuită din peşte şi cartofi prăjiţi, atunci este în regulă să ascultaţi Beatles, susţin rezultatele unui studiu despre cum ne influenţează anumite genuri muzicale percepţia asupra hranei consumate.

 

 

Melodia potrivită pentru un anumit fel de mâncare îi poate evidenţia aroma, savoarea şi, astfel, ne va face să o găsim şi mai gustoasă, susţine studiul coordonat de profesorul Charles Spence, specialist în psihologie comportamentală la Universitatea Oxford. “Muzica nu poate crea gusturi sau arome care nu există în gură, dar poate atrage atenţia asupra anumitor “note ale gustului” când vine vorba de vin sau mâncare, note care se întrec deja în creierul consumatorului. Este ca un fel de condiment digital”, explică acesta pentru The Observer.

Potrivit cercetătorului, anumite sunete se potrivesc anumitor arome. Spre exemplu, o mâncare dulce este subliniată de sunete mai bogate, iar una amară, de tonalităţi joase, în vreme ce o mâncare acrişoară merge mai bine cu sunete înalte. Specialistul bucătar Heston Blumenthal s-a consultat cu autorul studiului pentru a crea ambianţa de lumină, muzică şi design a restaurantului său. Aşa că selecţia muzicală pentru o masă reuşită nu este chiar la voia întâmplării. Oare ce merge cu pâinea cu usturoi sau cu lasagna?

 

Sursa şi foto: Metro

 

Puteţi citi şi:

Risipa de hrană: experienţa americană versus satul românesc

Bucătăria comunitară: o lecţie despre cum să reducem risipa de mâncare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger