Studenţii de la MIT au inventat un automat pentru căşti de bicicletă

1

Pentru clienţii sistemelor de bike sharing care nu obişnuiesc să folosească o cască de bicicletă şi să se ferească astfel de pericole, studenţii de la Massachussetts Institute of Technology (MIT) au inventat un automat care le furnizează aşa ceva contra sumei de 8 dolari. Proiectul se numeşte HelmetHub, iar studenţii vor să răspândească automatele în Boston şi în afara lui.

 

 

Iniţiativa a fost gândită în contextul în care, potrivit datelor furnizate de sistemele de bike sharing din Boston, numai 30% dintre clienţi poartă cască de bicicletă. Automatele HelmetHub pot stoca 12 bucăţi. După ce clienţii îşi fac treaba cu ele, le pot returna la orice punct HelmetHub din oraş, unde vor primi înapoi o parte din bani.

Cum mergem pe bicicletă: cu sau fără cască?

Cei 12 studenţi de la MIT care au venit cu ideea sunt chitiţi să gândească un plan global agresiv pentru această iniţiativă. Vor începe în Boston, vara aceasta, cu 20 de unităţi beta, după care plănuiesc să vândă municipalităţilor 500 de bucăţi pe care să le instaleze în 2013. Planul lor de cinci ani prevede 6.200 de bucăţi vândute.

Sursa: Grist.org

 


Un comentariu

  1. Nu stiu despre alte orase, dar in Timisoara ar fi superb daca i-ar veni cuiva (unuia cu bani) ideea sa faca tzarcuri cu rastele de biciclete pazite, in zona centrala a orasului (macar acolo). Contra cost, fireste! Pana atunci, eu nu am curaj sa ies cu bicicleta si sa o parchez pentru a gusta relaxat un fresh sau o bere. Singura solutie e sa beau freshul sau berea sezand pe bicicla. Altfel dispare! Pot iesi la plimbari, la ture etc. Seara, nici atat. Cele de mai sus nu sunt o gluma.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger