Ştirile zilei, livrate de drone

0

Provincia Auvergne din centrul Franţei testează un sistem modern de livrare a ziarelor la uşa abonaţilor: prin drone. Locul bicicliştilor care aruncă ziarul pe peluza din faţa casei va fi luat, astfel, de mici roboţi zburători.

 

 

Serviciul poştal local al provinciei Auvergne, La Poste Group, a anunţat, prin intermediul blogului său oficial, că a încheiat un parteneriat cu compania producătoare de drone Parrot pentru a realiza proiectul livrării ziarelor cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Acţiunea a primit numele „Parrot Air Drone Postal” şi va fi dusă la îndeplinire de drone quadricoptere. Serviciul este deja testat în provincia franceză, cu ajutorul unei echipe de 20 de poştaşi şi 20 de astfel de drone. Poştaşii controlează dronele cu ajutorul unei aplicaţii speciale, care funcţionează pe dispozitive cu iOS sau Android.

Poate vă sună a glumă, dar realitatea este că, în fapt, se preconizează ca dronele să înlocuiască chiar şi curierii care livrează pachete, spre exemplu, în locuri izolate din Franţa. În SUA, recomandările sunt ca dronele să fie, încetul cu încetul, integrate în diverse activităţi desfăşurate în spaţiul public (chiar activităţi cu caracter comercial), pentru ca populaţia să se obişnuiască cu ele. Astfel, într-un viitor nu tocmai îndepărtat, nu doar copiii care aduceau ziarele pe bicicletă şi le aruncau din mers vor fi doar o amintire, ci şi alte job-uri cândva făcute de oameni vor deveni responsabilitatea unor drone pilotate sau programate.

 

Sursa şi foto: The Atlantic

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger