Știința o dovedește: Bărbații bisexuali există

0

Un nou studiu confirmă faptul că bărbații bisexuali există, iar atracția lor atât față de femei, cât și față de bărbați este reală. Concluzia îi luminează pe cei care cred că bărbații bisexuali sunt, de fapt, homosexuali sau doar confuzi.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au recrutat 100 de bărbați din zona Chicago, care s-au identificat ca fiind heterosexuali, homosexuali și bisexuali în numere aproximativ egale. Persoanele bisexuale au fost încadrate în grup doar dacă au avut cel puțin câte doi parteneri de fiecare gen și au fost în cel puțin o relație romantică de cel puțin trei luni cu câte o persoană de fiecare gen.

Participanții au fost, apoi, conectați la senzori genitali pentru a măsura excitarea în timp ce vizionau filme cu momente intime între persoane de același sex. De asemenea, bărbații au clasificat excitarea subiectivă pe o scară de la 0 la 10.

Bărbații bisexuali au raportat că au fost excitați de ambele tipuri de filme, iar cercetătorii au observat că și senzorii spuneau același lucru. Pe de altă parte, bărbații homosexuali și cei heterosexuali nu au avut același răspuns.

Prin contrast, un studiu din 2005 care nu a avut criterii la fel de stricte în ce privește identificarea bărbaților bisexuali, arăta că răspunsurile bărbaților bisexuali semănau cu cele ale homosexualilor, ceea ce întărea prejudecata că bisexualii sunt niște homosexuali care se ascund.

Foto: Flickr / RyanWelsh

Sursa: Time Magazine


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger