Știința conchide: bărbații preferă femeile mai puțin machiate

4

Mai puțin este mai atractiv, când vine vorba de machiaj, arată un studiu recent publicat în Quarterly Journal of Experimental Psychology. Concluzia acestuia este că bărbații preferă femeile mai puțin machiate, pe care le consideră mai atrăgătoare, scrie publicația Time.

 

 

Femeile ar trebui să mai renunțe la tușul pentru ochi, scrie Time. Ceea ce crede lumea că bărbații și femeile consideră „atrăgător” nu bate cu realitatea, consideră autorii studiului citat. Spre exemplu, deși multe femei aleg să se machieze (uneori chiar prea ostentativ) pentru a părea mai atrăgătoare, se pare că asta nu le prea ajută, în ochii bărbaților. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la universitățile Bangor și Aberdeen au lucrat cu 44 de femei, cărora le-au fost date tipuri diferite de produse pentru machiaj (de la fond de ten la ruj sau rimel) și care au fost rugate să se machieze ca pentru o ieșire, seara, în oraș. Femeile au fost fotografiate înainte de a se machia și după. Apoi, cercetătorii au amestecat fotografiile și au rămas, în final, cu 21 de imagini cu femei machiate în diferite grade.

 

 

Imaginile respective au fost arătate unui număr de 44 de studenți la Universitatea Bangor, care au fost rugați să aleagă, dintre ele, fotografia cu chipul feminin care li se părea cel mai atrăgător. Femeile au ales chipuri care erau mai puternic machiate, bărbații au ales chipuri mai puțin machiate. Cercetătorii au concluzionat că femeile se machiază mai mult (mai puternic, mai strident, uneori) din cauza percepției impuse de un anumit standard de frumusețe care, de fapt, nu prea există. „Puse laolaltă, rezultatele cercetării sugerează că femeile mai degrabă apelează la cosmetice pentru a face pe plac preferințelor presupuse ale celor din jur, dar care sunt eronat percepute”, conchid autorii studiului.

 

Sursa și mai multe detalii: Time

Foto: Time

 

Puteți citi și:

Frumusețea trece prin Photoshop

Campanie pentru păpuși realiste: o „Barbie” normală va ajunge în curând pe piață

O prințesă Disney supraponderală?

Cum se vede femeia în anul 2013 în media

 


4 comentarii

  1. Acele femei se machiaza mortuar (coada de randunica, unghii negre) din ura ca nu pot / nu au putut obtine de la / prin barbati, ceea ce au ravnit, bani, statut social, plodire (fara insa a iubi barbatul), si pt ca stiu ca barbatii aleg frecvent sa se satisfaca cu prostituate (accesibile pe lolc), care in timpul prestatiei nu au machiaje. Machiajele mortuare atrag criminalii in serie, anuleaza orice sentiment, produc o ura crancena la adresa femeilor si-i imping pe barbati spre prostituate. A umbla provocativ sexual (prin vestimentatie si machiaje) fara a oferi nimic real barbatilor, genereaza o ura crescanda intre sexe si o dezorganizare sociala graduala si sigura care va distruge celula de baza a societatii (familia). La care se mai adauga desigur fenimismul ortodox – eu nu am nevoie de barbat, el de mine da…(care promoveaza delirul de grandoare feminina, morala feminina si calcarea in picioare a nevoilor barbatilor). De exemplu in asemenea grupuri, relatia intre sexe este excelenta: http://www.children-of-matrix.blogspot.ro (pe unde patruleaza fariseii si carturarii, nu)

  2. !@#$ – ti-ai zis bine, trebuia sa-ti zici $$$€€€€

    http://fariseism.blogspot.ro/

    …iata cine a autorizat “moral” prostitutia prin casatorie in România pentru $$$€€€ – proxenetii casatoriilor din interes, proxenetii “mamei lui dumnezeu” – care nu are mama, proxeneti de cadavre, pe scurt santajul sexual-material-religios al femeii asupra barbatului, jocurile de putere prin “dumnezeu” – Mamona – care au transformat 50% dintre barbatii romaniei in alcoolici si mergatori la prostituate, pestele de la cap se impute)

    Vremea ipocriziei se va incheia curand! Alles gute! (Germania va pune lucrurile la punct in EU in maxim 10 ani). Cat depsre România, e trasa linie neagra peste ea, ca nu s-au mai ajuns banii pentru femeile cu coada de randunica pe la ochi si unghii negre, si pentru copiii handicapati rezultati din relatiile cu ele (asa zisii “autisti”).

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger