Sticlele de bere goale sunt mai eficiente într-o bătaie decît cele pline

0

Pentru că vin Sărbătorile și crește semnificativ numărul incidentelor violente cauzate de alcool, ne-am gîndit să vă împărtășim cîte ceva din înțelepciunea medicilor legiști – dacă trebuie să vă bateți, măcar să o faceți bine.

Cele mai la îndemînă arme într-o dispută alcoolică sunt bineînțeles sticlele de băutură. Sticla de bere de jumătate e cea mai ușor de folosit, e mică și se poate apuca ușor. Intuiția ne spune că sticlele pline sunt mai grele și deci își fac treaba mai bine dar unele fapte ne contrazic simțul comun și de aceea sunt numite contra-intuitive.

În Journal of Forensic and Legal Medicine a apărut o cercetare pe acest subiect. Criminaliștii au dat drumul de la înălțime la o sticlă de bere plină și la una goală și au înregistrat forța impactului. Sticlele pline s-au spart cu o energie de impact de 30 J, iar cele goale la 40 J. Amîndouă depășesc minimum necesar pentru o fractură a țestei umane. Dar de ce să ne grăbim, nu e mai OK să ne bem mai întîi berea? Cercetarea criminaliștilor ne arată că e și mai plăcut și mai eficient să dăm pe gît sticla înainte să o folosim ca armă.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger