Sticla din alge, soluția pentru plasticul care rezistă în natură sute de ani

0

Ari Jonsson studiază design la Academia de Arte din Islanda și a inventat o sticlă de apă complet biodegradabilă din pudră de alge roșii. Invenția este de neprețuit având în vedere daunele imense provocate de pet-urile ajunse în oceanele lumii.

El și-a expus invenția la un festival de deisgn din capitala Islandei la începutul lunii. Ari și-a propus să găsească o astfel de soluție după ce a citit cât plastic aruncă oamenii în fiecare zi. “Am citit că 50% din plastic este folosit o singură dată apoi este aruncat la gunoi, am simțit că este nevoie de a găsi metode de a înlocui o parte din cantitatea incredibilă de plastic pe care o producem”, spune studentul.

El s-a întrebat de ce folosim materiale care durează sute de ani să se descompună în natură din care să bem  dată și apoi să le aruncăm? Ari a început să studieze slăbiciunile și calitățile mai multor substanțe, eventual ajungând la algele roșii.

Substanța poate fi transformată în sticlă adăugând apă, la temperaturi ridicate, apoi punând amestecul la congelator. Dacă sticla rămâne plină cu apă își va păstra forma, iar când se golește începe să se descompună. Sticla poate fi chiar mâncată la după ce își face treaba.

Sursa: emgn.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger