Sterilizările câinilor fără stăpân se extind in tot Bucureştiul

3

Primăria Municipiului București și Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN anunță semnarea Protocolului privind lansarea unei ample campanii de sterilizare a animalelor fără stăpân de pe teritoriul Capitalei, care va dura un an.

Campania va debuta la 1 septembrie 2012 și va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu și animalelor fără stăpân de pe străzile Bucureștiului.

Medicii veterinari ai VIER PFOTEN vor efectua sterilizările în clinica adăpostului deținut de Primărie în bulevardul Theodor Pallady nr. 262, sector 3, București, dar și în clinicile mobile deținute de Fundație. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

„Unii zic că se poate rezolva problema câinilor fără stăpân peste noapte, însă asta nu se poate decât dacă mobilizezi garda națională și îi duci direct spre Thanatos. Eutanasierea în masă nu face parte din vocabularul și conduita mea profesională. Asta e o alienare! Le mulțumesc reprezentanților societății civile și îi asigur de întreg sprijinul meu”, a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului.

În baza Protocolului, Fundația VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze gratuit câinii și pisicile fără stăpân, iar municipalitate garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

“Semnarea acestui Protocol este un pas extrem de important pentru rezolvarea situației câinilor fără stăpân din Capitală. Ne bucurăm că autoritățile au înțeles că unica soluție – eficientă și umană – este sterilizarea animalelor. Nici noi nu dorim câini pe stradă, ci vrem, dimpotrivă, oprirea înmulțirii lor. Este și motivul pentru care ne-am arătat disponibilitatea de a ne implica activ în această campanie”, a declarat Anca Tomescu, coordonator al programului “Animale fără stăpân” VIER PFOTEN.

Ultima campanie de sterilizări derulată de VIER PFOTEN în Capitală a avut loc în perioada septembrie 2010 – martie 2011, în baza unui Protocol similar. Până la extinderea sterilizarilor la nivelul întregii Capitale, VIER PFOTEN va continua campania începută în luna martie în Sectorul 6.


3 comentarii

  1. Si de pe strada cand sunt luati? Asteptam 10 ani sa se epuizeze populatia canina ca sa putem sa traim civilizat? De ani de zile se sterilizeaza cainii si situatia nu s-a ameliorat in niciun fel.

  2. Un om civilizat nu si-ar fi aruncat cainele in strada, un om civilizat nu ar fi asteptat sa se ajunga in situatia asta…de ce acum ai pretenttii la civilizatie?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger