Stephen Hawking va studia roboți apocaliptici

0

Stephen Hawking, care a împlinit săptămâna aceasta 71 de ani, a intrat într-un think tank internațional care și-a propus să apere omenirea de amenințări futuriste.

 

Flickr / nasa hq photo

 

Cambridge Project for Existential Risk este o organizație proaspăt înființată care cercetează amenințări existențiale precum schimbările climatice, inteligența artificială, biotehnologia, viața artificială sau nanotehnologia, scrie Fast Company.

Think tank-ul a fost înființat de co-fondatorul Skype, Jaan Tallinn, și de doi profesori de la Cambridge, Huw Price și Martin Rees, la sfârșitul lui 2012. Într-un discurs comun, Price și Tallin au spus că inteligența artificială a atins un prag culminant de la care se poate ajunge la un boom și la o dominație ale mașinăriilor autonome, similare cu apariția Homo sapiens. “E rezonabil să credem că, secolul acesta sau secolul următor, inteligența va scăpa de sub constrângerile biologieei”, spunea Huw Price pentru AFP.

Obiectivul inițiativei este stabilirea unui centru de cercetare destinat studiului roboților autonomi și al altor amenințări despre care nu se știu multe în cadrul Universității Cambridge. Hawking, profesor la universitatea britanică și cel mai mare nume al think tank-ului, va participa la proiect cu cei peste 50 de ani de experiență în fizica teoretică și cosmologie.

 

Puteți citi și:

Stephen Hawking va “vorbi” cu creierul

Hawking a împlinit 70 de ani: “Uitați-vă spre stele!”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger