Statul român a câştigat procesul cu Biserica Ortodoxă pentru 166.000 de hectare de pădure

1

Înalta Curte de Justiţie a pronunţat, ieri, decizia irevocabilă prin care Fondul Bisericesc al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a pierdut procesul prin care revendica 166.000 de hectare de teren (pădure) de la Direcţia Silvică Romsilva.

 

 

Terenul în cauză a fost dat de fostul premier Adrian Năstase către Arhiepiscopia Sucevei, condusă de IPS Pimen, potrivit Hotnews. Reprezentanţii BOR pierduseră şi în 2013, la Curtea de Apel Cluj, în aceeaşi cauză şi au pierdut şi recursul înaintat la Înalta Curte de Justiţie. Puteţi citi detaliile dosarului aici şi mai multe detalii despre caz aici.

În luna septembrie, v-am prezentat cazul “Biserică versus arie naturală protejată: cazul Bucegi“, în care era vorba despre intenţia Arhiepiscopiei Bucureştilor de a ridica un lăcaş de cult pe Platoul Bucegi, într-o zonă naturală protejată prin lege. O petiţie împotriva acestei intenţii a bisericii a fost lansată atunci şi a strâns zeci de mii de semnături. În articolul din luna septembrie am prezentat poziţiile bisericii şi ale autorităţilor de mediu în această chestiune – le puteţi reciti aici.

 

Sursa: Hotnews, SCJ

Foto: Greenly

 

Puteţi citi şi:

Tăieri masive de copaci în “cel mai sălbatic sector al Carpaţilor româneşti” – fotografiile unui alpinist

Harta globală interactivă care arată cum sunt distruse pădurile

FOTO Cum arată o fabrică de lemn şi ce rămâne în urma exploatărilor

Un milion de arbori tăiați anual – fără impact de mediu în viziunea autorităților

“Tăierea copacilor. O crimă”

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger