Statul Ohio trimite ilegal oameni la pușcărie pentru că datorează bani

1

O organizație națională care sprijină drepturile indivizilor a descoperit în Ohio, SUA, un sistem de încarcerare a datornicilor care încalcă atât constituția Statelor Unite, cât și pe cea a statului Ohio, scrie AlterNet.org. Localnicii ajung după gratii chiar și pentru câteva sute de dolari, deși statul plătește mai mult pentru sentința lor.

Raportul The Outskirts of Hope, realizat de Uniunea pentru Libertățile Civile ale Americanilor, descrie povestea câtorva indivizi care au fost aruncați în închisoarea datornicilor pentru neplata dărilor. Jack Dawley, de exemplu, datora 1.500 de dolari în amenzi și costuri Tribunalului Municipal din orașul Norwalk și era în urmă cu plata pensiei alimentare a copilului, așa că statul Ohio i-a fixat o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și jumătate. Iar Tricia Metcalf a ajunsdupă gratii de fiecare dată când n-a putut să-și plătească amenzile lunare de 50 de dolari primite pentru că scria cecuri cu fonduri insuficiente. Megan Sharp, al cărei soț e în închisoare pentru neplata amenzilor, și-a însoțit jumătatea la răcoare pentru că nu a reușit să plătească nici ea amenzi de 300 de dolari pentru că a șofat după ce i-a fost suspendat carnetul de conducere. Când a ieșit din pușcărie, femeia a avut de plătit 200 de dolari în plus față de suma inițială datorată. Și ea și soțul ei sunt șomeri.

Potrivit raportului mai sus amintit, în a doua jumătate a anului trecut, peste una din cinci încarcerări din închisoarea Districtului Huron, Ohio, s-au datorat neplății amenzilor. În orașul Cleveland, care face parte din același stat, un tribunal municipal a trimis după gratii 45 de oameni între 15 iulie și 31 august pentru că n-au plătit amenzi și costuri. În aceeași perioadă, Tribunalul Municipal din Sandusky, Ohio, a întemnițat 75 de oameni sub acuzații similare. În 2011, portalul politic ThinkProgress scria despre cum criza economică și pierderea joburilor au cauzat întoarcerea la închisorile datorinicilor, oamenii fiind trimiși la închisoare pentru simpla neplată a unei rată la mobilă, obicei care pare să continue și astăzi în Ohio. Oficialii tribunalelor din statul american au promis că vor revizui acuzațiile de mai sus.

Foto: Flickr/kIM DARam


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger