Statul New York interzice tatuajele şi piercing-urile pe animale

0

Animalele de companie nu vor mai putea fi tatuate de către stăpânii lor şi nici nu vor mai purta diverse accesorii de tip piercing, de dragul modei, aceasta este decizia autorităţilor statului New York, care interzic aceste lucruri printr-o lege nouă, ce va intra în vigoare în 120 de zile şi care tocmai a fost semnată, luni, de către guvernatorul Andrew Cuomo, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Noua lege vine pe fondul unor aprinse controverse legate de moda tatuării animalelor de companie şi a prezentării acestor tatuaje (ori piercing-uri) prin poze postate pe internet, în semn de mândrie din partea proprietarilor. “Este pur şi simplu abuz asupra animalelor. Sunt mândru să semneze această lege de bun-simţ şi să punem capăt, astfel, cruzimii acesteia faţă de animale şi acestor practici inacceptabile pentru New York, odată pentru totdeauna”, a declarat guvernatorul statului, la semnarea legii.

Legea a câştigat popularitate anul acesta, când un rezident din Brooklyn şi-a tatuat căţelul pitbull când acesta era inconştient (fiind sub anestezie pentru o operaţie pe splină) şi a postat fotografia “isprăvii” pe o reţea de socializare. Deşi pare de neconceput ca un proprietar de animal să îi facă aşa ceva companionului său, o căutare rapidă pe internet ne arată că, din păcate, este “un trend” ce ia amploare. Legea se referă la câini, pisici şi orice alte animale de companie, iar cei care nu o respectă vor primi amenzi de 250 de dolari sau închisoare pentru 15 zile. Singurele “marcaje” acceptate sunt cele prevăzute de lege (cu scop de identificare a animalului) şi singurele situaţii de piercing acceptate vor fi cele care se vor dovedi benefice animalului, din punct de vedere medical şi care vor fi performate sub supravegherea unui veterinar.

 

Sursa: Reuters

Foto: CNN

 

Puteţi citi şi:

FOTO În spatele gratiilor – animale prizoniere ale vieţii de la zoo

India a interzis spectacolele cu delfini, considerate inacceptabile din punct de vedere moral

Blana naturală – o industrie a suferinţei în România


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger