Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

0

Colorado a fost primul stat american care a legalizat comercializarea marijuanei, în 2012. În ianuarie 2014, când s-au deschis primele magazine cu iarbă legală din acest stat, administraţia a încasat nu mai puţin de 2 milioane de dolari, din taxe aplicate comercianţilor de marijuana folosită în scop recreativ. Acum, după aproape un an, autorităţile din Colorado au oferit mai multor şcoli finanţări în valoare de 975.000 de dolari obţinuţi din taxele pentru vânzarea cannabisului. Banii vor fi folosiţi pentru angajarea personalului medical în aceste şcoli.

 

1369772837_marijuana-money-640x378

 

Încă de la deschiderea primelor magazine de iarbă, municipalitatea a creat un fond ajuns între timp la 2,5 milioane de dolari, folosind taxele încasate de la comercianţi. Acest fond este destinat exclusiv şcolilor din acest stat, care ar urma să-i folosească pentru angajarea de personal medical, consilieri, asistenţi sociali şi psihologi. Administraţia a deschis totodată un prim concurs de finanţare către unităţile învăţământ: din cele 12 şcoli înscrise la acest program, 11 au primit fonduri, iar săptămâna trecută s-a încheiat perioada de înscriere pentru cea de-a doua sesiune de concurs.

Dintre şcolile câştigătoare la prima sesiune, una va folosi banii primiţi pentru a angaja trei asistenţi sociali care să coordoneze programe de prevenire a abuzului de substanţe. În urma unui sondaj realizat în această instituţie, 32% dintre elevi au declarat că au consumat marijuana de mai bine de zece ori într-o lună. Tocmai aceste cifre l-au determinat pe directorul şcolii să creeze un mic departament distinct, care să trateze problemele aferente consumului de substanţe şi să prevină creşterea consumului pe viitor.

Sursa: Denver Post

Puteţi citi şi:

Legalizarea marijuanei epuizează stocurile magazinelor

Avocaţii din Colorado, puşi în încurcătură de legalizarea marijuanei

În statele care au legalizat marijuana medicinală, numărul supradozelor cu analgezice a scăzut masiv


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger