Statul australian Tasmania a interzis fracking-ul pentru încă cinci ani

1

Statul insular australian Tasmania a impus, acum un an, un moratoriu pe fracking (fracturarea hidraulică) şi, la finalul anului de interdicţie, a anunţat că va interzice în continuare utilizarea controversatei practici de obţinere a gazului, pentru următorii cinci ani – adică până în anul 2020, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Tasmania este renumită în întreaga lume pentru frumuseţile sale naturale şi pentru produsele alimentare de calitate şi, din dorinţa de a-şi proteja aceste resurse, a extins interdicţia asupra fracking-ului, cel puţin pentru viitorul imediat. Şi în alte state australiene fracking-ul a stârnit ample controverse şi dezbateri, dar Tasmania s-a declarat ferm împotriva metodei, motivând faptul că nu se poate demonstra, dincolo de tăgadă, faptul că fracking-ul nu are un impact negativ asupra calităţii apei şi nici că nu cauzează probleme de sănătate şi de mediu.

Reprezentanţii Partidului  Ecologist din Tasmania au cerut, săptămâna aceasta, o interdicţie permanentă asupra fracking-ului în acest stat, susţinând că actualul moratoriu, delimitat în timp, poate permite, totuşi, operaţiuni de explorare minieră şi că fermierii tasmanieni “merită să aibă o siguranţă când vine vorba de investiţiile lor pe termen lung în recolte şi animale”. Însă guvernul statului nu susţine, deocamdată, o interdicţie pentru totdeauna a operaţiunilor de acest tip, spunând că aşteaptă să afle mai multe detalii despre efectele fracking-ului în următorii cinci ani. Asociaţiile de fermieri din Tasmania susţin moratoriul, în vreme ce companiile miniere îl contestă. Şi statul australian Victoria a impus un moratoriu similar asupra fracking-ului.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Statul New York a interzis fracking-ul

Locul de baştină al fracturării hidraulice a interzis fracturarea hidraulică

Provincia canadiană Npva Scotia a interzis fracking-ul

Chevron se retrage din Bulgaria

Beverly Hills este primul oraş din California care interzice fracking-ul

Omul care merge pe jos din Ploieşti până în Bruxelles împotriva fracturării hidraulice

VIDEO Cum afectează fracking-ul viaţa americanilor obişnuiţi din California

Provincia canadiană Nova Scotia a interzis frackingul


Un comentariu

  1. Sa speram ca acesti greedy si avari din Statul Colorado cu un effectic de Oficials Corrupti vor invata un lucru intelligent dela alti de peste Ocean ce este intelligent si sanatos de a realiza pentru cetatenii acestui Stat.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger