Statul american New York a interzis comerţul cu fildeş şi cornuri de rinocer

0

La sfârşitul săptămânii trecute, legislativul statului american New York a interzis vânzarea şi achiziţionarea de fildeş de elefant şi cornuri de rinocer pe teritoriul întregului stat, scrie site-ul Inhabitat. Noua legislaţie are drept scop nu doar stoparea comerţului cu fildeş şi cornuri de rinocer în New York, ci şi să contribuie la eforturile la nivel federal de a interzice această practică peste tot în SUA.

 

 

Legea votată vinerea trecută mai are nevoie doar de semnătura guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, adică de o simplă formalitate: odată intrată în vigoare, speră autorii ei, va contribui la stoparea traficului cu viaţă sălbatică în regiune. Comerţul cu fildeş provenit de la elefanţi şi cu cornuri de rinocer a avut un impact major, agresiv, asupra celor două specii, în întreaga lume. Potrivit unui studiu al U.S. Fish and Wildlife Service, cel puţin 35.000 de elefanţi africani au fost măcelăriţi anul trecut pentru a li se lua colţii de fildeş. Iar populaţia globală de rinoceri în libertate a scăzut la 29.000 de indivizi, potrivit statisticilor Save the Rhino International.

“Practica brutală şi încă în desfăşurare a uciderii elefanţilor africani pentru colţii lor poate părea ceva ce se întâmplă la mare distanţă de noi, dar până şi unul dintre cei mai cunoscuţi elefanţi din lume a fost recent ucis în Kenya, din acest motiv. Dacă facem introducerea fildeşului pe piaţă mai dificilă pentru traficanţi, putem opri măcelul. Statul New York tocmai şi-a afimat, prin această lege, hotărârea de a contribui la stoparea uciderii elefanţilor rămaşi în lume pentru trofee şi suveniruri”, a declarat Elly Pepper (Wildlife Advocate for the Natural Resources Defense Council) într-un interviu pentru publicaţia Ecorazzi, citată de Inhabitat.

 

Mai multe detalii: Ecorazzi

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

30 de tone de fildeş capturate de la braconieri, distruse la Hong Kong

Belgia şi-a distrus rezervele de fildeş, în sprijinul luptei contra traficului cu viaţă sălbatică

Prima fatwa emisă împotriva traficului cu viaţă sălbatică

Loteriile din Olanda şi Suedia au donat peste 21 de milioane de dolari luptei împotriva braconajului rinocerilor

Franţa îşi arde stocurile de fildeş

Antidot pentru rinoceri

Otravă pentru salvarea rinocerilor de la braconaj

Câini dresaţi să descopere contrabanda cu fildeş de elefant şi cornuri de rinocer

Studiu: Legalizarea comerţului cu corn de rinocer ar putea salva specia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger