Statul african Botswana va interzice vânătoarea

1

Potrivit publicaţiei China Daily, statul african Botswana nu va mai emite permise de vânătoare începând de anul viitor, în încercarea de a salva fauna bogată a ţării, de a combate braconajul şi de a încuraja turismul.

 

 

„Faptul că permitem vânătoarea încurajează braconajul, care duce la pierderea vieţii sălbatice şi scăderea turismului, care reprezintă 12% din PIB-ul ţării”, spun reprezentanţii Botswanei. Anunţul interzicerii vânătorii a fost făcut de preşedintele statului african, Ian Khama, care a declarat: „Am ajuns la limită cu eforturile de a controla ce se întâmplă cu viaţa sălbatică în condiţiile în care acordăm permise de vânătoare”. Atingerea acestei limite a reprezentat motivaţia hotărâtoare pentru autorităţi în a lua decizia interzicerii vânătorii în statul african.

Luna trecută, o decizie similară, de interzicere a vânătorii de agrement, a fost luată şi de statul Costa Rica, care va mai permite numai vânătoarea de subzistenţă şi cea de reglare a ecosistemelor. Interdicţia vizează şi pescuitul sportiv sau vânătoarea în scopuri ştiinţifice; amenzile merg până la 3.000 de dolari. Fauna din Costa Rica este extrem de variată, fiind una dintre regiunile cu cea mai mare biodiversitate din lume. Printre cele mai răspândite animale din această regiune se numără jaguarii, căprioarele, armadillo, precum şi multe specii de maimuţe, la care se adaugă păsări, amfibieni şi reptile. Bogăţia de specii este, de altfel, şi una dintre principalele atracţii pentru turiştii care generează profituri de aproximativ 2 miliarde de dolari anual în industria turismului din Costa Rica.

 

Sursa: China Daily

Foto: TH


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger