Statuia unui Iisus homeless i-a speriat pe membrii unei comunități bogate din SUA

0

O nouă statuie din orașul american Davidson, Carolina de Nord, îl înfățișează pe Iisus în postura de om al străzii care doarme pe una din băncile unui parc, cuibărit sub o pătură, scrie NPR.org. Singurul indiciu care sugerează că este el sunt rănile rămase pe picioarele lui dezgolite în urma răstignirii pe cruce. Statuia a fost instalată de Biserica episcopală St. Alban pe proprietatea ei, aflată în mijlocul unui cartier de lux, populat cu case bine întreținute. Unii localnici s-au speriat de ea.

 

 

O femeie din cartier a sunat imediat la poliție după ce l-a văzut pe Iisus dormind în parc, spune David Borkas, editorul publicației DavidsonNews.net, care a primit la redacție o scrisoare de la un alt localnic îngrozit de statuie. Alți vecini au considerat că ea îl prezintă pe Fiul Domnului într-o ipostază insultătoare și că imaginea unui om al străzii cuibărit pe o bancă aduce rușine cartierului. Statuia din bronz, care a costat 22.000 de dolari, a fost construită însă în memoria unei enoriașe, Kate McIntyre, pasionată de arta publică.

“[Statuia] oferă autenticitate bisericii noastre”, a spus pastorul David Buck. “Avem o biserică relativ prosperă, ca să fiu sincer, și trebuie să ne reamintim că credința noastră se exprimă prin preocuparea activă față de marginalizații societății.” Sculptura ilustrează un pasaj din Evanghelia după Matei, în care Iisus le spune discipolilor săi: “Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici fraţi ai mei, nici Mie nu Mi-aţi făcut”. În plus, a mai spus Buck, ea reprezintă și o lecție biblică pentru oamenii obișnuiți să-l vadă pe Iisus într-o ipostază glorificatoare, înconjurat de podoabe. Aflați mai multe detalii pe NPR.org.

 

Puteți accesa și:

“Breakdancing Jesus”: o pictură murală pentru toleranța religioasă

Dacă Iisus ar trăi azi, ar arde-o pe Facebook

Știința confirmă: “Evanghelia soției lui Iisus” nu este un fals

FOTO Portrete emoţionante ale unor oamenii străzii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger