Statuia lui Robocop din Detroit

0

Anul trecut, aproape 3 000 de oameni din orașul american Detroit, Michigan, au strâns peste 67 000 de dolari pe platforma de crowdfunding Kickstarter pentru a construi o statuie dedicată mult îndrăgitului Robocop. Personajul filmului SF cu același nume, a cărui acțiune se desfășoară în orașul cu pricina și tratează teme precum gentrificarea, privatizarea, corupția, capitalismul sau natura umană. Multe din problemele prezentate în film sunt valabile și azi în orașul care se chinuie să-și redobândească gloria pierdută. Statuia nu e gata, însă cei care o vor au postat recent poze noi cu părți din ea, sugerând că eforturile lor sunt pe bune, scrie Ann Arbor News. În plus, vor să deschidă o nouă rundă de finanțare.

 

 

Componentele de mai jos au fost trimise unei companii pentru scanare 3D, mărire și îmbrăcare în spumă, după care vor ajunge la alta pentru mulaj și turnare. Deocamdată, însă, nu a fost stabilită data la care va fi ridicată statuia, însă se anunță o nouă etapă de finanțare pentru dezvoltarea pieselor, instalarea statuii și longevitatea ei în viitorul apropriat.

 

 

După cum scria Reuters anul trecut, o parte din locuitorii orașului s-au opus proiectului pe motiv că proslăvește un film care înfățișează Detroitul drept un loc care suferă de “cancer”. Pentru mulți dintre activiștii și scriitorii locului, potrivit Slate, statuia lui Robocop reprezintă o risipă de efort și resurse într-un oraș cu o rată de șomaj de 20%. Susținătorii ei o văd însă ca pe o potențială atracție turistică într-un oraș năpăstuit de soartă.

 

Puteți accesa și:

VIDEO Când statuia lui Traian îi privește pe trecători


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger