Statistică şocantă: Anglia e copleşită de tulburările psihice

0

Mai mult de două treimi dintre femeile din Anglia suferă de afecţiuni psihice minore şi moderate şi aproape o treime dintre ele au început să ia antidepresive încă de la vîrsta de 18 ani, arată un studiu făcut pe 2000 de subiecţi.

Rezultatul indică, după calculele Departamentului de Sănătate, că 15 milioane de fete şi femei din Anglia suferă de anxietate şi depresie. Multe dintre acestea îşi ascund problemele pentru a nu ieşi, nici măcar temporar, din circuitul social şi pentru că au familii care depind de ele. Tulburările se reflectă însă în abuzul de alcool şi droguri sau în consumismul excesiv, care le afundă în datorii copleşitoare.

Se presupune că şi numărul bărbaţilor aflaţi în aceeaşi situaţie e la fel de îngrijorător, doar că aceştia fac eforturi mai mari ca să-şi ascundă vulnerabilitatea. 75% dintre sinucigaşi sunt bărbaţi, ceea ce arată nivelul de suferinţă tăcută în care se zbat aceştia.

Nu e de mirare că englezii sunt în ultimii ani disperaţi să angajeze cît mai mulţi psihiatri din întreaga lume, inclusiv din România.

Conform Organizaţiei Internaţionale de Sănătate, pînă în 2020, depresia va fi a doua mare problemă de sănătate, după bolile cardiovasculare.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger