Start la Maratonul Apuseni msg systems 2013

0

Clubul Alpin Român secţia Universitară Cluj organizează, în parteneriat cu msg systems România, cea de-a treia ediţie a Maratonului Apuseni msg systems 2013. Concursul se desfăşoară la 23 iunie în zona care cuprinde staţiunea Muntele Băişorii şi satele montane Săgagea şi Belioara.

Maraton Apuseni msg systems cuprinde 3 probe:

1) Maraton: 42, 8 km cu o diferenţă de nivel de 2230 m

2) Semimaraton: 21,3 km cu o diferenţă de nivel de 883 m

3) Proba Family sponsored by Auchan:  3,16 km cu 158 metri diferenţă de nivel.

Ediţia din acest an se prezintă cu un nou traseu pitoresc: s-au eliminat cei 10 kilometri de drum forestier dintre satul Săgagea şi Izvorul Belioarei.

„Varianta de evitare a drumului de macadam o pregătisem în toamna 2012 să treacă şi printr-un colţ al rezervaţiei geo-botanice Scăriţa-Belioara (cu aprobarea custodelui acesteia).  Dar în iarna recentă, o zonă a fost calamitată prin prăbuşirea în masă a brazilor slăbiţi de un incendiu din toamna trecută”, spune Dinu Mititeanu, preşedinte de onoare Clubul Alpin Român secţia Universitară Cluj. „Asta ne-a obligat să  muncim  pentru a face cât mai placută pentru alergat o altă  variantă, care ocoleşte rezervaţia  prin stânga, prin pădure şi câteva poieniţe , pe o veche potecă  pe care natura începuse s-o împădurească, “inundând-o”  cu lăstărişuri, copaci, crengi, pietre.”

„Mă bucură mult că alergarea montană a crescut exploziv în popularitate în ultimii ani şi la noi în ţară, şi din ce în ce mai multe persoane încearcă să se lupte cu asemenea provocări. Este atât o activitate sportivă, dar pentru mulţi este şi o lecţie de viaţă. Disciplina pe care trebuie sa ţi-o impui antrenându-te pentru a duce la bun sfârşit un maraton montan îţi rămâne pentru întreaga viaţă”, spune Radu Jinga, manager  în cadrul companiei partenere la acest eveniment, msg systems România. „Noi am fost bucuroşi că am identificat o manifestare care să se potrivească cu specificul echipei şi companiei noastre, să fie reprezentativă pentru zona Clujului, şi cu care să ne asociem identitatea şi numele. Suntem în continuare încântaţi de această colaborare.”

Categoriile de vârstă pentru concurs vor fi:

16 – 29 de ani; 30 – 39 ani; peste 40 de ani (masculin si feminin) şi Open.

În competiţie s-au înscris aproximativ 500 de concurenţi din România, Bulgaria, Norvegia, Cuba şi SUA.

Înscrierile continuă online pana în data de 17 iunie la adresa:

http://www.maratonapuseni.ro/concurs/inscriere

Mai multe detalii aflați la:

www.maratonapuseni.ro

www.facebook.com/maratonapuseni

 

Puteți citi și:

”Maratonul din Apuseni e o stare de spirit”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger