Start al expediţiei din România în Indonezia pe bicicletă

0

În luna februarie a acestui an, v-am făcut cunoştinţă cu Alina Ene, de profesie designer vestimentar, din Focşani, care avea un vis: să facă o cicloexpediţie din România până în Indonezia. Alina are 28 de ani şi a învăţat să se dea pe bicicletă în urmă cu numai doi ani, dar, de atunci, ciclismul a devenit mai mult decât o pasiune pentru ea – este un mod de viaţă. Cu ajutorul prietenilor, al sponsorilor şi al tuturor celor care au sprijinit-o, într-un fel sau altul, Alina a plecat, astăzi, pe bicicletă, spre Indonezia.

 

 

Alina Ene este prima ciclistă din România care se aventurează într-o astfel de cicloexpediţie. Ea va parcurge 5.633 de kilometri pe bicicletă, restul până la 15.000 de kilometri (cât este întreaga distanţă dintre punctul de pornire şi cel de sosire) fiind parcurşi cu avionul. Ţările prin care tricolorul românesc va flutura de pe bicicleta Alinei sunt: Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia, Iran,  Thailanda, Malaezia, Singapore şi, desigur, ţara de destinaţie, Indonezia. Călătoria Alinei este, aşa cum puteţi citi în interviul cu ea, una artistică: ea a câştigat o bursă în Indonezia (bursa Darmasiswa, acordată de statul indonezian tuturor ţărilor cu care se află în relaţii diplomatice), care îi va permite să studieze tehnici de artizanat specifice acestei regiuni, timp de un an, în cadrul Institutului de Artă Indoneziană din Padang Panjang.

 

 

 

Alina are 88 de zile la dispoziţie să ajungă în Jakarta. Bursa nu acoperă cheltuielile de transport, astfel că Alina s-a gândit să combine necesitatea de a ajunge acolo cu pasiunea ei pentru ciclism. Deşi nu este sportiv de performanţă, ci doar un om obişnuit care şi-a propus o experienţă inedită, Alina s-a antrenat şi s-a documentat pentru călătoria ei. Aceasta, la rândul ei, va fi documentată pe blog-ul proiectului, Artsy Wheels, prin desene realizate de însăşi Alina. O serie de sponsori au contribuit la visul Alinei, pentru a-l transforma în realitate (Nikon, Traveo, Mountain Shop, iCycle, Sprint Bikes, Cool Sport, Shillex, Unior Tepid, KTM), iar o parte din banii necesari au fost strânşi cu ajutorul unei campanii online de crowdfunding. Despre cum va decurge călătoria inedită a Alinei puteţi afla pe blogul proiectului sau pe conturile sale de Facebook şi Twitter.

 

 

Sursa foto: Alina Ene

 

Puteţi citi şi:

Cu bicicleta din România în Indonezia. Călătoria artistică a Alinei


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger