Starbucks le va plăti studii superioare angajaţilor sârguincioşi

0

Angajaţii Starbucks care vor lucra cel puţin 20 de ore pe săptămână vor beneficia din partea companiei de studii superioare gratuite la Universitatea de Stat din Arizona, divizia online, în urma unui acord încheiat între lanţul de cafenele şi instituţia de învăţământ, scrie New York Time. Programul este deschis pentru oricare din cei 135.000 de angajaţi ai Starbucks din Statele Unite, cu condiţia să îndeplinească norma de muncă de mai sus şi să obţină notele de trecere la universitatea online.

 

 

Programul, care pune la dispoziţie mii de locuri, vizează angajaţi cu jumătate de normă sau cu normă întreagă, care vor primi un discount substanţial de la universitate pentru doi ani de studiu, ceilalţi doi ani fiind gratuiţi. Pentru cei care nu vor aduna necesarul de credite, compania americană va acoperi costurile parţial, dar chiar şi aşa, unele cursuri vor fi gratuite, cu sprijinul universităţii şi al guvernului. Angajaţii care intră în acest program nu sunt nevoiţi să rămână în companie până la finalizarea studiilor.

Mai mulţi angajatori de peste ocean le plătesc studii superioare angajaţilor, dar programele vin cu tot soiul de limitări: nu sunt acoperite costurile totale pentru studii, angajaţii noi sunt excluşi, muncitorii sunt obligaţi să rămână în sânul companiilor câţiva ani după încheierea programelor sau plata studiilor este limitată la cursuri din domeniul de activitate al companiilor. Starbucks, în schimb, îşi invită angajaţii să studieze ce vor şi să plece când vor, limitându-i însă la cursurile unei singure universităţi.

Aflaţi mai multe detalii pe New York Times.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger