Stângacii sunt mai afectaţi de frică decât dreptacii

0

Stângacii sunt afectaţi de frică mai mult decât cei dreptaci, arată un nou studiu. Psihologii au descoperit că oamenii care au vizionat un clip de opt minute dintr-un film de groază au arătat simptome de stres post traumatic dacă erau stângaci.

Când au fost rugaţi să-şi amintească secvenţe din film, luate din momentele cele mai înfricoşătoare din “Tăcerea mieilor”, voluntarii stângaci au avut relatări fragmentate presărate cu repetiţii, un efect comun în rândul celor care suferă de stres post traumatic.

“Incidenţa stresului post traumatic este dublă în rândul stângacilor comparativ cu dreptacii”, spune dr. Carolyn Choudhary, de la Queen Margaret University din Edinburgh, cea care a condus studiul. “Greşelile pe care le-au făcut stângacii au fost erori subtile în redarea verbală a amintirilor. Acestea sunt legate, se pare, de felul în care creierul formează amintirile în timpul experienţelor înfricoşătoare”, explică cercetătoarea.

Aceasta mai spune că cele două părţi ale creierului au roluri diferite în stresul post traumatic, iar partea dreaptă pare să fie mai implicată, partea dreaptă a creierului fiind dominantă la oamenii stângaci.

Foto: Flickr / Jeff the Trojan

Sursa: The Telegraph

Cititi si:

Suspiciosii se prind mai greu cand sunt mintiti

Usturoi, ata rosie, maieul pe dos. De ce credem in deochi?

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger