Stagiunea Teatrul Istoriilor Recente continuă cu “Nu ne-am născut în locul potrivit”

0

Stagiunea TIR (Teatrul Istoriilor Recente) este un proiect de revalorizare a istoriei recente prin intermediul unor spectacole de teatru care au în centru momente istorice semnificative și controversate, cu impact în evoluția socială și culturală actuală. După cele două producţii ale Teatrului-Spălătorie din Chişinău de săptămâna trecută, stagiunea continuă weekend-ul acesta, sâmbătă (27 septembrie) şi duminică (28 septembrie), de la ora 19.00, cu spectacolul “Nu ne-am năsut în locul potrivit.” Accesul va fi gratuit, pe bază de rezervare.

 

 

Textul împletește poveștile de viață a 5 persoane care au trăit experiența refugiului cu fragmente din Ghidul de Obținere a Cetățeniei Române pentru Cetățeni Străini.

Spectacolul, care se va juca cu subtitrări în limbile engleză şi arabă, creează contextul favorabil pentru cunoaşterea şi înţelegerea dinamicilor migrației și refugiului și ale statutului refugiaţilor şi migranţilor în general. Spectacolul își propune să problematizeze și să discute în sfera publică aspecte de importanță fundamentală în contextul global contemporan, precum lupta împotriva migraţiei în paralel cu nevoia de migranţi pentru dezvoltarea economiei capitaliste, nevoia de refugiu, dreptul de a călători ca drept fundamental al tuturor, instrumentalizarea “străinului” ca țap ispășitor pentru problemele sociale și economice.

Puteţi afla mai multe despre producţie într-un material Digi24.

Spectacolul se va juca la UNATC, Sala Octavian Cotescu (Palatul Național al Copiilor: Bd. Tineretului 8-10). Harta, mai jos:

 

 

ACCESUL LA TOATE ACTIVITĂȚILE ȘI EVENIMENTELE STAGIUNII ESTE GRATUIT, PE BAZĂ DE REZERVARE.

Contact rezervări: Andrei Șerban +40728839007, andreiserb[email protected]

 

Proiectul TIR prezintă 6 spectacole şi un film documentar care pornesc de la documentarea istoriei recente, spectacole de investigare și dezbatere a unor evenimente cu impact important asupra prezentului din România și Republica Moldova. Toate spectacolele vor fi urmate de dezbateri moderate de istoricul Marius Bogdan Tudor.

 

Întregul program îl găsiţi aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger