Sri Lanka a interzis principalul ingredient al erbicidului RoundUp de la Monsanto

0

Preşedintele statului Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a interzis, săptămâna trecută, importul erbicidelor bazate pe glifosat, principalul ingredient şi din erbicidul RoundUp, unul dintre cele mai populare şi mai controversate produse ale companiei Monsanto.

 

În sprijinul deciziei sale, Sirisena a invocat studii recente care au indicat o asociere între glifosat şi boli de rinichi sau cancer, informează site-ul True Activist.

În martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis un avertisment în legătură cu erbicidul RoundUp, indicând studii care arată că produsul amintit ar putea fi responsabil pentru îmbolnăviri de cancer. Avertismentul a fost contestat de către reprezentanţii Monsanto, care au venit, la rândul lor, cu alte studii în sprijinul produsului lor. Raportul OMS susţinea şi că această companie a fost conştientă de consecinţele cancerigene ale substanţei chimice utilizate şi, cu toate acestea, a continuat să o vândă. Principalul motiv de îngrijorare pentru Sri Lanka, însă, este epidemia de boli cronice de rinichi, asociată de unele studii tot cu glifosatul.

Luna trecută, scrie True Activist, s-au înregistrat solicitări din partea a peste 30.000 de medici şi experţi în sănătate din toată America Latină pentru interzicerea produselor Monsanto. Printre principalele motive invocate de aceştia se numără confirmarea prezentată de OMS, şi anume că erbicidul RoundUp este responsabil pentru îmbolnăviri de cancer. True Activist mai susţine că Monsanto continuă să scadă la capitolul profit pe anul 2015, înregistrând inclusiv scăderi ale vânzărilor de seminţe modificate genetic.

 

Sursa şi mai multe detalii: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Studiu OMS: erbicidul RoundUp de la Monsanto ar putea cauza cancer

FOTO Argentina contaminată de biotehnologie

Zeci de mii de oameni au protestat în lume la adresa Monsanto şi a organismelor modificate genetic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger