Sportul, la fel de bun ca pastilele

0

Exercițiile fizice pot fi la fel de bune ca medicamentele pentru pacienți cu afecțiuni ale inimii, arată un nou studiu, publicat în British Medical Journal, citat de BBC. Cercetătorii au analizat sute de experimente în care au fost implicați aproape 340.000 de pacienți pentru a estima meritele sportului și pastilelor în prevenirea deceselor.

sport

Activitatea fizică rivalizează cu unele medicamente pentru inimă la acest capitol și a depășit în eficiență medicamentele pentru atacuri cerebrale. Rezultatele cercetării indică faptul că sportul ar trebui trecut pe rețetele medicale. Experții din domeniu atenționează, însă, că pacienții nu trebuie să-și abandoneze tratamentul în favoarea sportului, ci ar trebui să le combine.

Prea puțini adulți fac exerciții fizice în prezent, au observat cercetătorii, cei mai mulți oameni neajungând nici la 2,5 ore pe săptămână de activitate fizică de intensitate moderată, precum mersul cu bicicleta sau mersul rapid. Pe de altă parte, prescripțiile medicale continuă să crească.

Oamenii de știință de la London School of Economics, Harvard Pilgrim Health Care Institute din cadrul Harvard Medical School și School of Medicine din cadrul Standford University care au lucrat la cercetare au identificat 305 de experimente prin care s-a comparat efectul sportului cu cel al medicamentelor. Medicamentele luate în calcul se folosesc pentru tratarea afecțiunilor cardiace existente, pentru recuperarea după atac cerebral și pre-diabet. Concluzia a fost că sportul și pastilele sunt comparabile din punct de vedere al ratei de deces.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger