Sportivul model. Parerile intra la baraj

0

MOTOR-RACING-PRIX/

Octavian Bellu si Radu Naum au dezbatut la ultima editie Pro si Contra despre necesitatea de a avea modele in viata sportiva. Cititorii TOTB s-au impartit in doua tabere relativ egale.

Performantele sportive ale ultimilor ani ne fac sa numaram pe degete campionii. Nationala ne dezamageste constant, echipele de club prind doar cand si cand primavara europeana, gimnastica nu mai urca la unison pe podium. Cu toate astea, lumea sportului da sperante, hraneste pasiuni. Si, din cand in cand, naste modele. Care nu mai au poate anvergura Nadiei, a lui Giga Hagi, a lui Iulie Nastase sau a lui Ivan Patzaichin. Dar ele exista, inspira si, din cand in cand, mai si dezamagesc. Iata cum se raporteaza cititorii TOTB la modelele din sport.

Tabara intransigentilor: cred ca sportivul trebuie sa fie mai intai un bun cetatean pentru a primi lauri.

holla: “Trebuie sa fie modele in sensul ca daca oricum atata lume sta cu ochii pe ei, macar atata sa faca, la banii pe care ii castiga, sa aiba o viata sanatoasa si sa se poarte decent. Sa nu mai scuipe si sa injure in timpul evenimentelor sportive, sa nu mai schimbe pipitele ca pe sosete si sa nu se creada mai mult decat sunt”.

Adrian: “DA, TREBUIE SA FIE MODELE pentru ca sunt cei care ies in fata, care au cel mai ridicat grad de vizibilitate, sunt echivalentul uman al reclamei la Dero – daca detergentul e sub orice critica dar apare de destule ori, esti tentat sa il cumperi…”

Tabara moderatilor: cred ca sportivii sunt pana la urma oameni, dar imaginea publica impune o anumita conduita.

Alex: “Sportivii trebuie sa fie modele doar daca vrei sa urmezi un anumit sport sau pentru a avea un punct de reper in ceea ce priveste lupta si munca necesare pentru a atinge un anumit tel in viata”.

Tabara tolerantilor: Cred ca sportivii trebuie judecati strict din prisma performantelor pe care le obtin.

nano2k: “De ce ii cerem lui Mutu (a se inlocui Mutu cu oricine) sa aiba o imagine perfecta pentru fiecare din noi? Nu se va putea. Nici Dumnezeu nu are o imagine perfecta pentru toti”.

ginel: “Eu nu cred ca trebuie sa fie modele. E mai simplu sa-i faci unui om statuie, decat sa-i urmezi exemplul. Cati romani joaca fotbal? Cati romani fac canotaj? Cati romani alearga in parc? Eu cred ca oamenii aia au un talent. Si pe langa talent si muncesc pentru el. Si trebuie admirati pentru asta. Ca in rest se duc la femei, nu e problema mea”.

bozo: “Un performer este un model prin ceea ce face in domeniul sau de activitate, e aiurea sa ii ceri sa devina un fel de sfant si sa reprezinte un model total. Nimeni nu e asa si in afara ascetilor nu cred ca exista asa ceva. Pana si sfintii din calendar au facut greseli in viata pana au ales calea credintei”.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger