Sportivii de elită sunt şi bărbaţi foarte frumoşi

0

Sportivii de performanţă sunt astăzi printre cele mai mediatizate figuri de pe planetă. Depăşirea limitelor sau implicaţiile războiului simbolic între naţiuni şi oraşe pe care îl reprezintă competiţia sportivă contribuie la această fascinaţie. Dar mai e un element care îi face pe atleţi iubiţi de camerele video: feţele frumoase.

 

New Scientist a coordonat un studiu pentru a verifica o bănuială mai veche, aceea că marii sportivi sunt şi foarte arătoşi. Şi nu e vorba de frumuseţea corpului, şlefuită de ani de zile de mişcare şi intensificată de dinamismul competiţiei, ci de trăsăturile feţei, care sunt înnăscute şi nu formate, precum bicepşii sau gambele, ceea ce face corelaţia dintre frumuseţe şi performanţa sportivă cu atît mai curioasă (cea mai simplă explicaţie e că de multe ori cei care au tras lozul cîştigător al atractivităţii l-au tras şi pe cel al agilităţii, vitezei, rezistenţei fizice).

Studiul revistei New Scientist, la care au contribuit şi observaţiile Universităţii din Bristol, s-a desfăşurat astfel: un grup de femei au fost rugate să aprecieze atractivitatea chipurilor unor jucători de fotbal american. Toţi erau profesionişti, jucători de elită, dar cei mai buni dintre ei au primit şi cele mai multe puncte pentru frumuseţea feţei.
După apariţia studiului, fanii revistei New Scientist au organizat unul asemănător pe Twitter, subiectul fiind de această dată jucătorii de tenis. Rezultatul a fost acelaşi, cel mai bine cotaţi tenismeni au şi cele mai sexy chipuri.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger