“Sper ca oamenii care poartă blană să fie muşcaţi de fund de animalul pe care îl poartă!”

0

Mesajul de mai sus îi aparţine artistei Pink (P!nk), care s-a implicat recent în campania PETA împotriva hainelor de blană, pozând goală pentru o serie de afişe menite să atragă atenţia oamenilor că purtarea blănurilor înseamnă, de fapt, aprobarea cruzimii faţă de animale.

 

 

“Mai degrabă apar goală (pe un imens panou publicitar în Times Square – nota EcouTerre) decât să port blană”, este declaraţia artistei de pe afişul PETA care poate fi zărit (la dimensiuni uriaşe) în Manhattan, New York. Şedinţa foto a fost realizată de fotograful Ruven Afanador, special pentru People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Pink nu are pe ea decât tatuajele făcute de-a lungul anilor şi îi îndeamnă pe oameni să “îşi poarte cu mândrie propria piele”, nu pe cea a animalelor. Iar celor care preferă, totuşi, blana animalelor, le-a adresat acest mesaj: “Sper să fie muşcaţi de fund de către acelaşi fel de animal precum cel pe care îl poartă!”.

Afişul uriaş a fost amplasat chiar înainte de începerea săptămânii modei la New York (New York Fashion Week), un eveniment tot mai intens boicotat de iubitorii de animale, care solicită creatorilor de modă să înceteze să mai promoveze blana naturală în colecţiile lor. “Animalele sunt cele mai pure spirite din lume. Nu îşi falsifică sentimentele şi sunt cele mai loiale creaturi de pe planetă”, a mai spus Pink, pe numele ei real Alecia Moore. Artista a recunoscut că, într-o anumită perioadă a vieţii ei, a purtat şi ea blănuri, la ocazii speciale: “Eram într-o fază complet egoistă”, mărturiseşte ea, spunând că, apoi, a realizat ce înseamnă această industrie şi ce face animalelor, aşa că a început să o boicoteze. “Aş vrea ca toată lumea să fie obligată să afle prin ce orori trec animalele pentru ca noi să avem tendinţe în modă”, îşi doreşte Pink.

 

Mai multe detalii: People for the Ethical Treatment of Animals

 

Sursa şi foto: EcouTerre

 

Puteţi citi şi:

Cel mai mare retailer global din lumea modei interzice vânzarea produselor din angora

Fur the people

Controversă: animale vii, purtate ca bijuterii

În slujba celor care nu cuvântă: oamenii care salvează urşi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger