Spectacolul Țuhaus, despre detenție și pierderi personale, la Cluj

0

Sâmbătă, 23 iunie, la ora 20.00, la Fabrica de Pensule va avea loc o reprezentație a spectacolului de teatru Țuhaus.

Relatată chiar de el, pe scenă, povestea descrie traseul emoţional al unui bărbat care şi-a petrecut cinci ani în peniteciarele româneşti, de la împrejurările care i-au adus condamnarea, la mizeria și abuzurile închisorii și lupta împotriva acestora, până la reflecții asupra pedepsei și asupra pierderilor personale din perioada respectivă.

Reprezentația va fi urmată de o discuție la care vor participa Conf.Univ. Dr. Sorina Poledna (Universitatea Babeș-Bolyai , specializată în probațiune și mediere, și echipa spectacolului.

Spectacolul face parte din ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog, un proiect de jurnalism şi teatru documentar, care studiază istoria recentă a închisorii românești şi care îşi propune să deschidă un dialog despre mizele și finalitatea pedepsei.

Echipa spectacolului

Vlad Bălteanu
Mişa Dumitriu
Alex Horghidan
Andrada Lăutaru
Alexandru Potocean
Andrei Şerban
Alexandra Voivozeanu

ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog este un este cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural și de către UNITER (din fondurile de timbru teatral). Spectacolul Țuhaus a fost produs în 2017 de către Asociația Reciproca(Cluj) și coprodus de Asociația ADO și MACAZ Teatru Bar Coop (București). Alături de Administrația Fondului Național Cultural și UNITER, producția a fost finanțată și de către Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB în cadrul Programului cultural București Oraș participativ 2017.

Pagina evenimentul e aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger