Spectacolul Sub Pământ – ultima reprezentație în București din această stagiune

0

Echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 vă invită vineri, 8 iunie, la spectacolul Sub Pământ – ultima reprezentație în București în această stagiune. Spectacolul va avea loc la subRahova (Spațiu de Artă Contemporană), pe str. Sg. Nuţu Ion. Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație și analiză a existenței cotidiene a unor comunități afectate decisiv de schimbările politice și sociale care au avut loc începînd cu anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism.

 

Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.

Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soții de miner, cu pensionari și copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.

Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.

În perioada 10-18 iunie, spectacolul se va juca în 6 oraşe din Valea Jiului: Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani. După fiecare reprezentație, are loc o discuţie cu publicul, ca parte integrantă a spectacolului.

La toate reprezentaţiile spectacolului intrarea este gratuită.

Echipa proiectului: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban, Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri. Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.

 

Aici puteți citi un interviu despre spectacolul Sub Pământ cu regizorul David Schwartz.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger