Spectacol de cabaret cu femei – roboţi

0

Un local din Tokyo (Japonia) propune un spectacol inedit celor care îi trec pragul: cabaret cu femei roboţi. Recenziile bune primite de acest “show” atrag din ce în ce mai mulţi oameni la “Robot Restaurant”, iar presa scrie că iniţiativa conferă tehnologiei robotizate o faţă foarte prietenoasă şi distractivă, care o face simpatică publicului.

 

 

Japonia este lider mondial în tehnologia robotică; peste jumătate din roboţii industriali ai lumii sunt folosiţi aici. Dar „fetele dansatoare” de la restaurant sunt ceva cu totul nou şi costă peste 125 de milioane de dolari; a fost nevoie de trei ani pentru construcţia lor; fiecare exemplar are aproape 4 metri înălţime, iar expresivitatea lor este controlată de către dansatoarele (umane) angajate ale localului. Parte inferioară a dansatoarelor robotizate este mecanizată, iar partea superioară este îmbrăcată într-o costumaţie futuristă de gladiator; ele au păr de culori diferite (blond, şaten sau roşcat) şi ochi albaştri sau verzi. Fiecare robot este manevrat de două dansatoare costumate în bikini, care au loc pe un scaun special ataşat de „stomacul” robotului şi joystick-uri la dispoziţie pentru a controla trăsăturile feţei şi, respectiv, picioarele.

 

 

 

„Conceptul care stă la baza acestui local este inspirat de femei luptătoare, aprige, iar roboţii sunt parte din această temă. În afară de componenta centrală a roboţilor, restul este făcut şi asamblat de noi”, a explicat un purtător de cuvânt al localului. Pentru japonezi, roboţii au fost mereu utili şi prietenoşi (spre deosebire de Occident, unde există o tuşă de sinistru asociată acestei tehnologii). Taxa de intrare la acest spectacol este de 51 de dolari de persoană (în aceasta fiind incluse o băutură şi ceva de mâncare). „Am văzut ceva despre acest spectacol pe un blog şi am postat pe Twitter, apoi mi-am târât prietenii la club. Nu ştiu exact la ce mă aşteptam, dar este categoric ceva ce nu cred că aş putea vedea altundeva”, a spus un japonez prezent la show.

 

 

Sursa şi foto: Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger