Specialiştii atrag atenţia asupra riscurilor de sănătate prezentate de blugii strâmţi

0

nUn nou studiu prezentat în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry descrie cazul unei femei australiene căreia i s-au umflat atât de tare gleznele, încât nu a reuşit să-şi scoată blugii mulaţi decât prin tăierea materialului. După ore bune în care femeia a dereticat prin noua casă, picioarele i s-au umflat şi aceasta a început să meargă cu dificultate. Medicii sunt de părere că problemele au fost amplificate de blugii foarte strâmţi pe care îi purta.

 

skinny-jeans

 

Aşa-numitul “sindrom al compartimentării” este cauzat de sângerări sau umflături în anumite grupări musculare, iar pantalonii foarte strâmţi pot conduce la un astfel de fenomen. Australianca de 35 de ani a avut de suferit de pe urma acestui sindrom, împiedicându-se şi căzând, neputându-se apoi ridica. Odată ajunsă la spital, s-a constatat umflarea masivă a gleznelor şi a gambelor şi, deşi circulaţia sângelui nu era major afectată, muşchii erau slăbiţi şi îşi pierduseră din sensibilitate.

Nu este prima dată când specialiştii atrag atenţia asupra pericolelor prezentate de purtarea blugilor strâmţi. După câte se pare, acest obiect de îmbrăcăminte recurent în modele ultimeloc decenii pot afecta anumiţi nervi din partea exterioară a coapsei, atunci când aceasta este presată constant. În anii trecuţi, medicii din mai multe ţări au întâlnit cazuri în care femeile descriau senzaţii de arsură şi gâdilat în zona coapselor, după ce au purtat astfel de pantaloni.

Sursa: BBC

Puteţi citi şi:

Chimicalele toxice pentru haine folosite de unele din cele mai mari mărci vestimentare

FOTO Victimele modei

VIDEO Ce impact are un tricou asupra mediului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger