Spațiu de dezbateri și ateliere creative pe tema dezvoltării durabile, la dispoziția tuturor

0

De astăzi, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, Asociaţia Ecoteca şi Asociaţia pentru Consum Sustenabil pun la dispoziţia studenţilor şi cetăţenilor un centru destinat dezbaterilor şi atelierelor pe tema dezvoltării durabile. Este vorba despre un spaţiu de 100 de metri pătraţi, amenajat în campusul facultăţii, situat pe Strada Gheorghe Polizu nr. 1-7 (în apropierea Gării de Nord).

 

Centrul poate fi folosit de studenţii, elevii sau cetăţenii interesaţi de subiectul dezvoltării durabile. Ei pot organiza aici dezbateri pe teme precum managementul, reciclarea şi valorificarea deşeurilor, poluare, sustenabilitate, risipă alimentară, eficienţă energetică, reducerea consumului de resurse sau orice altă temă legată de dezvoltarea durabilă.

În plus, atât elevii şi studenţii la arte, design sau arhitectură, cât şi meşterii, designerii şi artizanii consacraţi sau în devenire pot dezvolta aici produse din deşeuri sau din materiale alternative, sustenabile. Au la dispoziţie scule şi ustensile diverse (bormaşină, şurubelniţă electrică, flex, şlefuitor, fierăstrău circular, fierăstrău sabie, fierăstrău pendular, pistol de vopsit, pistol de lipit, letcon şi alte ustensile mici).

Partenerii proiectului îşi propun să atragă în Centrul de Dezvoltare Durabilă Polizu studenţii, stakeholderii şi cetăţenii interesaţi de dezvoltarea sustenabilă a societăţii.

Raul Pop, managerul de proiect din partea Ecoteca, explică importanţa unor astfel de iniţiative:

În cadrul Asociaţiei Ecoteca, oferim servicii de consultanţă în managementul deşeurilor. De-a lungul timpului, am observat o lipsă de performanţă şi de preocupare pentru acest sector, dar şi o ruptură între mediul academic şi detaliile tehnice ale acestui domeniu in crestere. De aceea, ne bucură deschiderea arătată de conducerea Facultăţii de Chimie, care a susţinut implementarea unui sistem de colectare selectivă a deşeurilor în campusul Polizu si încearcă în mod constant să faciliteze interacţiunea studenţilor cu industria”.

Cristina Orbeci, Decanul Facultăţii de Chimie Aplicată și Știința Materialelor :

„Misiunea Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti este aceea de a crea şi de a dezvolta valori pentru beneficiul şi progresul societăţii. Informarea şi educarea studenţilor reprezintă o prioritate bazată pe indicatori relevanți care vizează formarea unor repere. Prin Centrul de Dezvoltare Durabilă din campus se promovează dezvoltarea abilităţiilor intelectuale şi a cunoştinţelor studenţilor, potrivit talentului şi aspiraţiilor lor. Aspectele cu privire la managementul deşeurilor reprezintă în Facultatea noastră o componentă corelată cu responsabilitatea socială şi dorinta de a educa în mod corect si civic”.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger