Spaniolii, campioni la productia de energie solara

1

I-au depasit pe americani, insa nu doar la fotbal cum s-a intamplat recent, odata cu castigarea titlului mondial. Dupa inaugurarea celei mai mari centrale de energie solara, La Florida, Spania a ajuns la o capacitate de productie de 432 Megawati, cea mai mare din lume. Pe locul al doilea sunt americanii cu circa 422 MW.

Centrala de la La Florida (in provincial Navarra) foloseste baterii de pile electrice parabolice pentru a incalzi lichidul ce apoi este introdus in turbine producand energie electrica, relateaza Greenpacks.

Dar Spania nu intentioneaza sa se opreasca aici. Conform relatarilor presei locale, Spania intentioneaza ca in urmatorul an sa adauge inca aproximativ 600 MW la capacitatile de folosire a energiei solare deja existente.  Iar pana la sfarsitul anului 2013, se intentioneaza ajungerea la 2500 MW.

Cum se explica acest succes al Spaniei? Printre altele si prin faptul ca tara mediteraneana ofera printre cele mai mari subventii din lume in ce priveste dezvoltarea capacitatilor de energie solara sau eoliana, mai scrie Greenpacks.

Foto: Flickr.com

Tags:Un comentariu

  1. Si cand te gandesti ca de o bucata lunga de vreme spania are probleme economice…

    ….in lume o sa inceapa sa miroasa din ce in ce mai putin a petrol.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger