Spania vrea să interzică filmarea sau fotografierea polițiștilor în acțiune

2

Sub pretextul de a proteja viața polițiștilor, guvernul spaniol lucrează la un proiect de lege care să interzică cetățenilor filmarea sau fotografierea ofițerilor de poliție, în timp ce aceștia își exercită meseria. Această măsură intervine în pline valuri de proteste împotriva măsurilor de austeritate, în timpul cărora s-au înregistrat ciocniri violențe ale protestatarilor cu forțele de ordine.

 

Așa-numita ”lege a siguranței cetățeanului” va interzice ”filmarea, reproducerea și editarea imaginilor, sunetelor și informațiilor legate de membri ai serviciilor de securitate sau forțelor armate aflate în timpul exercitării datoriei,” după cum au declarat oficialii. Măsura guvernului ar fi, potrivit lor, menită să găsească un echilibru între protejarea drepturilor cetățenilor și pe cele ale forțelor de securitate.

Chiar dacă această măsură intervine după repetate conflicte brutale ale protestatarilor spanioli cu polițiștii, reprezentanții guvernamentali susțin că legea nu va îngrădi libertatea de expresie. ”Ce încercăm este să evităm cu orice preț ca imaginile cu polițiști să mai apară în rețele sociale, ceea ce ar reprezenta o amenințare la adresa lor și a familiilor lor,” a declarat Ministrul de Interne spaniol, citat de Digital Journal. Interzicerea înregistrării unor imagini fu forțe ale ordinii, expuse în ultimii ani unor critici globale survenite în urma abuzurilor la adresa protestatarilor, constituie însă o gravă amenințare la adresa libertății de expresie și un pas important în sancționarea de către presă a unor acte de violență din partea celor însărcinați cu siguranța. Jurnaliștii spanioli critică cu argumente foarte solide proiectul legislativ, susținând în primul rânc că polițiștii aflați în misiune la protestele de stradă nu poartă însemnele de identificare prevăzute de lege, ceea ce diminuează considerabil șansele ca cineva să îi recunoască și persecute pe polițiști.

Sursa: Digital Journal

Foto: Roar Mag

 


2 comentarii

  • ca fapt divers imi bag toata p**a in america si ma p*s pe tine si pe toti idiotii care imi dau exemple ca acestea…vrei sa incep si eu cu aberatii din america?uite aici :
   1.In Bakersfield, California, daca vrei sa faci sex cu Satan trebuie neaparat sa folosesti prezervativul!
   2.In Massachusetts, este ilegal sa faci sex cu un clovn, la rodeo, atata vreme cat… caii sunt de fata.
   3.In Maryland, SUA, e interzis sa cumperi prezervative de la un automat daca acesta nu vinde si bauturi alcoolice.
   4.Cuplurile necasatorite din Florida nu au voie sa stea in aceeasi casa si sa faca sex, insa daca au adrese diferite, totul este permis.

   nu vrei si legile astea la noi?=)))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger