Spania reduce limita de viteză cu 10 km/h pentru economisirea a 2,3 miliarde de euro pe petrol

2

O armată de muncitori spanioli au schimbat peste noapte semnele de circulație care limitează viteza de la 120 km/h la 110 km/h, în încercarea de a reduce costurile pentru petrol cu 2,3 miliarde de dolari pe an, informează The Guardian.

Șoferii spanioli au început să se obișnuiască cu limita de viteză de 110 km/h pe autostradă după ce guvernul a tăiat limita ca o măsură cheie de micșorare a facturii la energie.

Reducerea vitezei cu 10 km la limita de viteză rămâne în vigoare cel puțin până la sfârșitul lunii iunie ca parte a unei serii de măsuri cu scopul de a reduce consumul cu peste 5%.

Printre alte măsuri se numără înlocuirea cauciucurilor vechi, trecerea iluminatului public pe becuri ecologice și ajutarea autorităților locale să-și micșoreze consumul de electricitate.

Guvernul socialist al Spaniei vrea să reducă importurile de petrol cu 28,6 milioane de barili pe an, economisind, astfel, 2,3 miliarde de euro. De asemenea, măsura duce la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 12,5 milioane de tone.

Peste 6.000 de semne privind limitarea de viteză au fost schimbate peste noapte. Opoziția susține că măsura de reducere a vitezei va avea un impact nesemnificativ asupra cheltuielilor Spaniei. Unii susțin că schimbarea are ca scop creșterea încasărilor din amenzi.

Foto: Flickr / Gene Hunt

Citiți și:

Cine a ucis mașina electrică?

Cele mai mari 20 de țări producătoare de petrol

Energie 100% regenerabilă până în 2030. Unii spun că se poate

Tags:2 comentarii

  1. Cred că este o măsură greșită, dacă ceea ce se urmărește este reducerea consumului. Prin reducerea vitezei maxime consumul de carburant și poluarea vor crește nu vor scădea. Prin aglomerarea căilor de transport durata călătoriei va crește cu mult mai mult decât ar rezulta din reducerea vitezei și prin urmare va crește consumul și implicit poluarea. Eu cred că este un nou exemplu pentru ce se întâmplă când decizii esențialmente tehnice sunt lăsate în seama politicienilor (peste tot, nu numai în România). Mintea unui politician nu poate înțelege nici o formulă de calcul ce are ca rezultat altceva decât șpaga pe care o va primi.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger