Șoseaua din panouri solare

0

Un cuplu de americani lucrează de ani de zile la un drum realizat în întregime din panouri solare, scrie Fastcoexist.com, iar acum au trecut la prima fază de testare, care va include o parcare de 4 x10 metri aflată în nordul statului Idaho, SUA. Întregul proiect a fost finanțat de Administrația Federală a Autostrăzilor de peste ocean și va genera, la încheierea lui, 5.700 de wați pentru încărcarea locuințelor.

 

 

Drumul construit de Scott și Julie Brusaw va fi compus din trei părți: un strat superior transparent care va fi integrat cu celule solare, LED-uri pentru marcaje și un sistem de încălzire care să țină la distanță zăpada și apa; un strat împănat cu sisteme electronice pentru controlul fulgerelor și al comunicațiilor; și un strat de bază care distribuie electricitatea generată locuințelor și afacerilor din apropiere și eventualelor stații de încărcare electrică pentru mașini. Totodată, la marginea șoselei va exista și un canal de colectare a apei.

Scott Brusaw, inginer de profesie, spune că un panou solar instalat la nivelul solului generează mai puțină energie decât unul plasat pe acoperiș, și asta pentru că solul nu poate fi îndreptat la un unghi optim față de soare. Cu toate acestea, avantajul e că există mai mult spațiu la nivelul solului decât pe acoperișuri și e mai simplu să instalezi panouri jos decât sus.

Aflați mai multe detalii pe Fastcoexist.com și în filmulețul de mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger