Sony va inceta productia de dischete pentru calculator

2

Dupa 30 de ani de la primul floppy disc produs vreodata, compania nipona a anuntat ca va stopa manufacturarea acestor instrumente de stocare.

In caz ca va intrebati daca dischetele de computer se mai fabrica inca, ei bine, da: Sony inca produce si vinde astfel de discuri. In martie anul viitor insa, dischetele vor deveni cu adevarat istorie, pentru ca Sony va inceta sa le scoata din fabrica, anunta Tech Crunch.

Sony a produs prima discheta de 3.5 inch in 1981. Si, va vine sau nu sa credeti, compania inca mai vindea 8,5 milioane de bucati numai in Japonia in 2008.

Ce mai mare cerere de dischete s-a inregistrat in 1995, iar de atunci aceasta a scazut cu peste 90%. Hitachi Maxell si Mitsubishi Kagaku Media, ceilalti doi mari producatori de dischete, au renuntat la acestea la inceputul anului trecut.

Foto: Flickr / jjeff.

Tags:2 comentarii

  1. Ma mir ca au rezistat pana in 2010. Ia sa vedem ce decizii vor lua ministerele din Romania. Stiu ca pentru ei discheta inca era o chestie foarte importanta pentru bilanturi si nu mai stiu ce prostii ce tin de contabilitate.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger